LélektárAz indigó gyermekek 17 ritka tulajdonsága: azért születtek a Földre, hogy elindítsák...

Az indigó gyermekek 17 ritka tulajdonsága: azért születtek a Földre, hogy elindítsák a változást

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az indigó gyermekekről úgy tartják, egyedülálló képességekkel rendelkeznek, amelyek néha a természetfeletti határát súrolják. Például tisztánlátók lehetnek (a jövőbeni vagy a normál érzékszervi érintkezésen túli dolgokat vagy eseményeket érzékelnek, képesek kommunikálni az elhunytak lelkével).

Ezek a gyerekek együttérzőbbek, önállóan gondolkodnak, néha kívülállónak érezhetik magukat, és nem viselik jól a tekintélyelvűséget.

Nancy Ann Tappe az 1970-es években alkotta meg az indigó gyermekek kifejezést, majd később az Understanding Your Life Through Color című könyvében foglalkozott a témával. Ebben alapvetően azt tárgyalja, hogy mindenki aurájának van egy színe, és felfigyelt rá, hogy néhány gyereknek különleges, indigó színű aurája van. Később Lee Carroll és Jan Tober az 1990-es években továbbfejlesztették az indigó gyermekek koncepcióját.

Úgy tartják, hogy az indigó gyermekek első generációs csillag gyermekek, akiket azért küldtek a Földre, hogy elindítsanak egy változást az emberiség körében. Úgy gondolják, hogy több különböző csillag gyermek van, akik azért vannak itt, hogy békét hozzanak, megdöntsék a korrupt rendszereket és a tudatosság magasabb szintjeire juttassák az emberiséget.

Jelenleg nincsenek olyan tudományos tanulmányok, amelyek megalapoznák az indigó gyerekek létezését, és sokan áltudománynak tartják az elméletet. Úgy vélik, hogy a kifejezés eredetileg egyfajta megküzdési mechanizmusként alakult ki, egy módként, amivel a szülők az autista vagy figyelemhiányos hiperaktivitás-zavaros (ADHD) gyerekeiket egyediként, vagy különlegesként jellemezhetik.

Az indigó gyerekek 17 tulajdonsága

Azok, akik hisznek az indigó gyerekek létezésében, a következő tulajdonságokkal jellemzik őket.

1. Empatikusak és együttérzőek

Az indigó gyerekek sokkal empatikusabbak másoknál, hajlamosak nagyon spirituális önérzettel rendelkezni, és intuitívabbak másokkal szemben, mint a többi korukbeli gyerek. Ezek a gyerekek általában aggódnak a többi emberért, és szomorúsággal tölti el őket, ha kegyetlenséget tapasztalnak.

2. Akaratosak

Természetesen a legtöbb gyerek makacs és lázadó, de az indigó gyerekek csak és kizárólag arra hajlandók, amit ők maguk tenni szeretnének, ezek pedig általában olyan dolgok, amik kívül esnek a társadalmi normákon.

3. Rendkívül kíváncsiak

Az indigó gyerekek mindent tudni szeretnének, és mélyebb szinteken gondolkodnak a dolgokról, mint más gyerekek. Szeretnek tanulni, de ezt a saját, egyedi módjukon teszik.

4. Furcsának találják őket

Mivel az indigó gyermekek kívül esnek a társadalmi normákon, családtagjaik és barátaik gyakran furcsának tartják őket. Nehezen találják meg a helyüket, mert egyszerűen érzik, hogy mások, mint a többiek.

5. Különleges spirituális képességekkel rendelkeznek

Az indigó gyerekeknek különböző típusú és mértékű spirituális képességeik lehetnek, bár számukra ezek teljesen természetesnek tűnhetnek.

6. Intelligensek

Az indigó gyerekek általában magasabb IQ-val rendelkeznek. Az olvasást és a tanulást is jobban élvezik, mint a velük egyidős többi gyerek.

7. Ellenállnak a tekintélynek, különösen a merev tekintélynek

Az indigó gyerekek nehezen reagálnak a bűntudaton vagy félelmen alapuló taktikákban gyökerező fegyelmezésre. Emiatt nehezen boldogulnak a hagyományos iskolai környezetben is. Ugyanakkor gyakran megkérdőjelezik a tekintélyt parancsoló személyeket.

8. Magabiztosak, vagy egyenesen arrogánsak lehetnek

Az indigó gyerekek gyakran feljogosultnak érzik magukat arra, hogy itt legyenek, ami azt jelenti, hogy általában magabiztosak, néha egyenesen arrogánsak, mivel céljuk a pozitív változás megteremtése a világon.

9. Általában magas elvárásokat támasztanak önmagukkal és másokkal szemben

Ez csak azért van, mert a legjobbat látják az emberekben, és megkövetelik, hogy ennek megfelelően éljenek. Ez a tulajdonságuk kissé megnehezítheti a kapcsolataikat, különösen az önmagukkal való kapcsolatukat. Az indigó gyerekek gyakran kritikusak önmagukkal szemben, de ezt motivációként használják.

10. Hihetetlenül kreatívak

Az indigó gyermekeknek természetes módon különleges tehetségük van a művészetek valamilyen formájához, és kreativitásukat arra használják, hogy mások az ő egyedi szemszögükből láthassák a világot.

11. Hajlamosak keresni a magányt

Mivel tudják, hogy különböznek másoktól, általában elkülönülnek a többiektől. Előfordulhat, hogy magukba zárkóznak, és nem kötnek kompromisszumot azért, hogy beilleszkedjenek.

12. Szabadgondolkodók

Magas intelligenciájuk miatt az indigó gyermekek hajlamosak mindent megkérdőjelezni. Soha nem szeretnek vakon követni egy elképzelést, és inkább a saját fejükkel gondolkodnak, minthogy a tömeg mentalitását kövessék.

13. Rendkívül szenvedélyesek

Mivel az indigó gyerekek már nagyon fiatalon hihetetlen szenvedéllyel rendelkeznek, ez hajlamossá teszi őket a frusztrációra. Azonban tudják, hogy van egy küldetésük, amiért harcolniuk kell, és ezért nem hajlandók elhallgatni.

14. Különleges módon kötődnek az állatokhoz és a természethez

Empatikus és együttérző természetükből fakadóan különleges módon kötődnek a természethez, különösen, mivel időnként szükségük van egy kis szünetre az emberi nagyképűségtől.

15. Lehetséges, hogy figyelemhiányos hiperaktivitás-zavart (ADHD) diagnosztizálnak náluk

Sok indigó gyermeket diagnosztizálnak ADHD-val, mivel könnyen elunják magukat, és nem viselik jól a rutint és a hagyományos struktúrákat.

16. Öreg lelkek

Az indigó gyerekek tudják, hogy mások, és ez magában foglalja azt is, hogy úgy érzik, mintha már több életet leéltek volna korábban. Igazi öreg lelkek, akiknek a bölcsessége messze meghaladja az életkorukat. Az életszemléletük mélyen filozofikus és spirituális.

17. Erős céltudatossággal rendelkeznek

Az indigó gyermekeknek erős céltudatossággal rendelkeznek, még akkor is, ha még nem tudják pontosan, mi is a céljuk az életben, és erre csak később jönnek rá.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek