LélektárAz imádkozás összeköti a lelkeket! Imádkozás nélkül senkihez sem kerülhetünk igazán közel!

Az imádkozás összeköti a lelkeket! Imádkozás nélkül senkihez sem kerülhetünk igazán közel!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Elkezdődött a böjt időszaka. És ezzel együtt az imádkozás fontosságára is nagy hangsúly tevődik. Az alábbiakban Jean-Claud Larchet filozófus, ortodox egyházi tanító elmondja, miért érdemes időt szakítani az imádkozásra.

Fotó: Pixabay.com

“Az imádkozás összeköti a lelkeket, érzékennyé tesz, együttérzővé.

Az igazi imádság révén eljuthatunk más emberek szívéhez, megszólítva őket, egyesítve a lelkeket, amely az élet legfontosabb alapja. Az imádkozással kinyílik a szemünk és észrevesszük a szenvedő embertársainkat, akik segítségre szorulnak, így lehetőségeinkhez képest támogassunk minden szegényt.

Vegyük számba, hogy mivel tudnánk segíteni a rászorulókon, és tanítsuk meg őket imádkozni. Mikor kapcsolatot teremtünk Istennel, a Mindenható imáinkon keresztül megsúgja, hogy mit tegyünk, hogy kinek mit, mikor és milyen hangsúllyal mondjunk, de azt is megtudhatjuk, hogy mikor kell csendben maradnunk.

Az imádkozással betekintést nyerhetünk a legféltettebb szent titkok közé. Az imádkozással levetkőzhetjük egoizmusunk minden formáját és életünket az Úr kezébe tehetjük, rábízva mindenünket.”

Ezt már olvastad? Szent Teréz imája veled is csodát tehet. Ezt az imát kell 24 napig mondani!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek