LélektárAz igazi egészséget az jelenti, hogy minden egyes napot teljes mértékben megélünk

Az igazi egészséget az jelenti, hogy minden egyes napot teljes mértékben megélünk

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ki ne vágyna egy nyugodt, kiegyensúlyozott, egészséges életre. Mindannyian arra törekszünk, hogy ráleljünk a belső békénkre, és a fizikai egészségünk is megfelelő legyen. Hogy ez sikerüljön, minden egyes napot, pillanatot maximálisan meg kell éljünk.

egeszseg

Hogyan kell ezt csinálni?

Tudatosítanunk kell magunkban, hogy mi vagyunk saját életünk megtervezői. Néha hajlamosak vagyunk másokat, külső tényezőket hibáztatni boldogtalanságunkért, de ez téves felfogás, hiszen mi magunk irányítjuk életünket, így a saját magunk boldogsága is tőlünk függ.

Hogyan kell értékelni a napokat?

Az életet, valamint a napokat is teljes mértékben ki kell élvezni. Részt kell venni minden pillanatban és ezeket építsük be a belső tartalékaink közé, hiszen ha valami jó dolog történik velünk egy nap alatt, azt el kell raktározni. Az életet szeretni, játszani kell, ami segít abban, hogy ráhangolódjunk, megtaláljuk a belső békénket. Tegyünk álmaink megvalósulásáért, hogy hagyjuk maradandót magunk mögött, amire büszkék lehetnek szeretteink, barátaink.

Az életet szenvedélyesen, bátran kell élni, ne hagyjuk, hogy elijesszen valami attól, ami nekünk boldogságot jelent. Tanulmányokkal is alátámasztották, hogy az aktív élet, a cselekvőképes ember képes meggyógyítani önmagát.

Dr. Charlene Kavanaugh, a Wisconsini Orvosi Egyetem kutatója egy kísérletet végzett súlyos égési sérüléseket szenvedett gyerekeken. Egy részük a hagyományos orvosi ellátásban részesült, a másik csoportnak pedig megtanították, hogy miként kell a kötéseiket kicserélniük. Az utóbbi csoportnál a gyerekeknek kevesebb gyógyszerre volt szükségük és a szövődmények esélye is kisebb lett.

Egy másik kísérlet során asztmás gyerekeket vizsgáltak, csak annyit mondtak nekik, hogy ezentúl döntsék ők el, mikor van szükség az asztma elleni gyógyszerre. A szabad döntés megadásával, hogy ezentúl ők mondják meg, hogy mikor van szükségük gyógyszerre, oda vezetett, hogy a sürgősségi esetek száma nagyon lecsökkent, hiszen míg korábban havonta egy alkalommal történt sürgősségi eset, mostanra már csak hat hónap alatt fordult elő egy hasonló beavatkozás. Ennek oka az, hogy ha bizonyos betegségeknél ránk bízzák a gyógyítást, akkor beindul magától egy öngyógyító folyamat.

Ez nem egy könnyű dolog, az első lépés, hogy meg kell szabadulni a sok „ha”-tól, és a „mi van akkor ha”-tól. Sokan mégis nem így tesznek, ehelyett elmennek az orvoshoz, kivesznek egy halom gyógyszert, beveszik, azt gondolván, hogy a probléma meg lett oldva. Ahhoz, hogy kigyógyuljunk egy fizikai, lelki vagy mentális betegségből, a pozitív életszemlélet, az öngyógyítás ereje mellett kell elköteleződni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek