KuriózumAz idős férfi hajszárítót használ "sebességmérő kameraként", hogy lelassítsa a túl gyorsan...

Az idős férfi hajszárítót használ „sebességmérő kameraként”, hogy lelassítsa a túl gyorsan haladó autókat

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Felejtsd el a kedves öregembereket, akik állandóan otthon ülnek és élvezik nyugdíjas éveiket, egy 74 éves férfi hihetetlen történetét szeretnénk elmesélni, aki megelégelte, hogy állandóan panaszt tegyen városának önkormányzatánál, ezért úgy döntött, hogy saját kezébe veszi a sorsát, és egyedül cselekszik, akár az önkormányzat jóváhagyásával, akár anélkül.

Ulf Schwerinnek hívják, 74 éves, a svédországi Stora Mellösa városában él, és vallomása szerint azt vette észre, hogy az autók a normákhoz és a városi törvényekhez képest túl nagy sebességgel közlekednek: Ulf elmondása szerint a korlátozásnak 30 km/órának kellene lennie, de úgy tűnik, egyetlen sofőr sem tartja be ezt a törvény által előírt korlátot.

Mit lehet tehát tenni, ha még az önkormányzat sem akar kezet nyújtani és meghallgatni egy idős polgár panaszait?

Fotó: Beatrice Emmerik /SVT

Ulfnak zseniális ötlete támadt: fogott egy hajszárítót, odaállt az úttest azon oldalára, ahol az autók száguldoztak, és elkezdte a hajszárítót az elhaladó autókra irányítani, pánikot keltve az autósok között.

Az első napon, legalább másfél órán keresztül, Ulfnak sikerült lelassítania az előre beállított 30 km/óránál jóval nagyobb sebességgel haladó autókat, mivel sok sofőr kezdetben megijedt Ulf jelenlététől az úttest szélén: a hajszárítóval az autójukra irányítva valóban úgy nézett ki, mint egy igazi forgalomcsillapító kamera, ami miatt féltek a bírságtól.

Ulf Schwerin do-it-yourself-kísérlete olyannyira sikeres volt a világhálón, hogy mostanra más környékbeli svéd városok is felkérték, hogy a közbiztonság érdekében álljon ki az úttest szélére olyan lakott területeken, ahol sebességkorlátozás van érvényben.

Fotó: Twitter/X.com

Nem ő volt az egyetlen, aki hasonló ötlettel állt elő. Egy montanai nagymama unokái épségéért aggódott, akik egy olyan út mellett játszottak, ahol gyakran száguldoztak el az autók, ezért kreatívan próbálta rávenni az embereket, hogy lassítsanak.

Patti Forest Baumgartner elővett egy kényelmes széket, és leült az út mellé, fogott a kezébe egy hajszárítót és az autókra irányította, abban a reményben, hogy a száguldozó autósok azt hiszik, hogy az egy radar.

Fia, Tim Baumgartner készített egy fényképet róla, amint az út mentén ül, egyik kezében a hajszárítóval, a másikban pedig kedvenc italával. Bár nem világos, hogy Patti erőfeszítései sikerrel jártak, az biztos, hogy felkeltette az emberek figyelmét.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek