KuriózumAz idén elhunyt Stephan Hawking halála előtt hátrahagyott egy utolsó figyelmeztetést az...

Az idén elhunyt Stephan Hawking halála előtt hátrahagyott egy utolsó figyelmeztetést az emberiség jövőjével kapcsolatban!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az idén eltávozott Stephen Hawking, halála előtt még hagyott egy utolsó figyelmeztetést az emberiség jövőjével kapcsolatban! Mégpedig ezt!

A világhírű angol elméleti fizikus, idén március 14-én, Cambridge-i otthonában, 76 éves korában elhunyt.

Annak ellenére, hogy 21 éves kora óta amiotrófiás laterálszklerózisban szenvedett, és élete nagyrészét tolószékben töltötte, ez sem akadályozta meg, hogy kiemelkedő szakmai, tudományos sikereket érjen el, és Einstein után ő is részese legyen a populáris kultúrának.

Amikor idén elhunyt, egy világ fejezte ki együttérzését a családjának. A munkatársai, rajongói, valamint több színészlegenda is megemlékezett a tudósról, megtörve véve tudomásul, hogy egy nagyszerű, bátor, humoros, emberrel lett szegényebb a világ.

Ami pedig Hawking jövendölését illeti, a fizikus úgy véli, hogy az emberiség sokáig nem tud fennmaradni a Földön, a túlélésért más bolygókat kell keresni, még mielőtt túl késő lenne.

“A mostanihoz hasonló növekedés a következő évezredben lehetetlen lesz. Ha ilyen ütemben növekszik a bolygó lakossága, 2600-ra annyi ember fog élni a Földön, hogy mindenki érni fogja a másik vállát. És az elektromosság utáni igény akkor lesz, hogy a bolygó vörös színben fog izzani.” – nyilatkozta.

Hawking szerint a Mars lehet a következő olyan bolygó, ahol az ember megvetheti a lábát, és ez nem is tűnik annyira elképzelhetetlennek, az Elon Musk vezette SpaceX tíz éven belül embert küldene a vörös bolygóra.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek