HolotropikumAz évszázad felfedezése: egy új gyógymód a rák gyógyítására!

Az évszázad felfedezése: egy új gyógymód a rák gyógyítására!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A napokban adták át az orvosi Nobel-díjat két híres, egy amerikai és egy japán kutató részére, mintegy elismerésül a rákkutatásban és kezelésben kifejtett tevékenységükért.

Az évszázad felfedezése: egy új gyógymód a rák gyógyítására!

A Stanford-i Egyetem kutatóinak ugyanis sikerült a kísérletek során 90%-os gyógyulást elérni a mellrák, a vastagbél- és a bőrrák kezelésében. Mindezt egy oltóanyag kikísérletezése révén sikerült megvalósítaniuk, mely az immunrendszer T sejtjeit aktiválva sikeresen veszi fel a harcot a rákos sejtekkel szemben.

Az oltás következtében, nemcsak a rákos sejtek pusztulnak el, hanem a visszaesés kockázatának az esélye is a nullára csökken.

A két híres tudós, az amerikai James P. Allison, a Texas-i Egyetem immunológusa, valamint a japán Tasuku Honjo, a Kyoto-i Egyetem professzora, megérdemelten vette át a Nobel-díjat rákos betegségek kezeléséért kifejtett munkájuk elismeréséül.

A Stockholmi Karolinska Intézetben megrendezett díjátadón a kutatók az alábbiakat nyilatkozták: „Az immunrendszer stimulálásával, elértük, hogy az immunsejtek teljes mértékben győzelmet arassanak a rákos sejtek felett!”

Allison egy olyan proteint tanulmányozott munkája során, mely eredetileg blokkolta az immunrendszer harcát a rákkal szemben. A nagy áttörést ennek a blokkolásnak a felszabadítása jelentette, és Honsoval együtt sikerül a ”blokkoló protein” hatásmechanizmusán 180 fokot változtatni, melynek következtében ez a protein felgyorsítja az immunrendszer harcát a rákos sejtekkel szemben.

Az általuk elnyert Nobel díjat először 1895-ben adták át és alapítója a svéd származású Alfred Nobel volt, akit a dinamit felfedezőjeként tart számon a történelem. A sors fintora, hogy a TNT felfedezését és a Béke Nobel-díj létrehozását egyazon zseni elme alkotta meg, mégpedig Alfred Nobel.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek