KuriózumAz emberiség eredete

Az emberiség eredete

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az ember tudatos lényként születésétől fogva az égre tekint, és az eredetét kutatja. Számos ősi kultúra létezik, mint például a sumer, amit a civilizáció bölcsőjeként vertek a fejünkbe az általános iskola történelemóráján, de mi van, ha ezek mára elavult információk, tények?

Elég beütnünk a keresőbe a Göbekli Tepe nevet, és több száz linken olvashatjuk az ellentmondásos tényeket, amik már a ‘60-as évektől borzolják a kutatók kedélyeit. Göbekli Tepe ugyanis több, mint 12.000 éves, rejtélyes romokat rejtegetett magában, szándékosan 6 méter mélyre temetve. Kik építették ezeket? Kik voltak képesek a kőkorszak derekán ilyen hatalmas építményt létrehozni? Jó kérdés…

Tudományos struccpolitika

Minden izgalmas kérdést félretéve támaszkodjunk a tényekre. Az itt található romok kora több ezer évvel több, mint a Gízai piramisok keletkezése, ami önmagában is nagy rejtélyt jelent mai napig, és ez még azt is túlszárnyalta!

A tudósok csak nagy ímmel-ámmal mernek nyilatkozni azokról a tényekről, hogy az emberiség történelme nagyjából megduplázódott, mióta a múlt század közepén ezen romokat kiásták a föld alól. Lehetetlen, hogy kőkorszaki, vadászó-gyűjtögető emberek építették volna. Egyszerűen kizárt, és tudatos, értelmes lényekként itt az ideje, hogy változtassunk saját, eddigi bevett történelmünkön, mert csak az téved, aki gondolkozik. Tévedtünk tehát. Gazdagabb és idősebb történetünk van, mint amire számítottunk.

Akik kedvelik az ilyen és hasonló, érdekfeszítő kérdéseket feszegető dokumentumfilmeket, érdemes egy pillantást vetniük az “Ősi idegenek” című sorozatra, ami ugyan ötvöződik a paleoasztronautika elméletét támogató elmék fantazmagóriáival, de részletes és megdöbbentő kérdésekben bővelkedő részekkel csalogatja ki az emberekből a kérdést, hogy vajon honnan is származunk, és kik is vagyunk mi, az emberek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek