Az évszázados kutatások ellenére az emberi tudat továbbra is számos rejtélyt tartogat. A legfontosabb kérdésekre még mindig nem találtak választ: honnan jön a tudat, és mi értelme van.

Egyes elméletek szerint a tudat a kvantumvilágból ered, a világegyetem mindenütt jelenlévő energiája alkotja. Ezt a megközelítést Albert Einstein kijelentése alapján fogalmazták meg, mely szerint az ember nem tud energiát létrehozni csak elpusztítani. Csupán az energia megjelenését és alakját változtathatjuk meg.

Dr. David Hamilton szerint a tudat mindig is létezett, és a halál után is tovább él a kvantum részecskék szintjén. Amikor egy anya életet ad a gyermekének a tudat az újszülött testébe és vérébe költözik. Mindannyian létezünk már a világon a fizikai születésünk előtt is.

Az élet folytatódik a halál után is

Az általánosan elfogadott tudományos elmélet szerint a tudat nem más, mint az emberi agy összetett szerkezetének eredménye. Nagyon valószínű azonban, hogy agyunk a tudatosságnak csak egy kis részét vonja be tevékenységébe, és a maradék rész sokkal nagyobb, mint, amit el tudnánk képzelni.

Vegyük pl. a tévékészüléket. A benne lévő vezetékek olyan jeleket fogadnak, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy bizonyos tévécsatornákat nézzünk. Az agy is hasonlóan működik, a “jel” egyetlen forrása a tudat.

A tudat továbbra is létezik egy párhuzamos világegyetemben

A tudat már az élet kezdetén is létezik, ez egy alapvető lét-elem, amely nem korlátozódik az idő és a tér fogalmára.

David Hamiltonhoz hasonlóan, Dr. Robert Lanza is úgy véli, hogy az Univerzumot kitöltő energia belép az emberi testbe, és ott átalakul tudattá. A halál után ez az energia felszabadul, visszatér az Univerzumba, de soha nem tűnik el nyom nélkül.

Dr. Lanza úgy véli, hogy mivel az Univerzumok száma korlátlan, éppen ezért a lehetőségek is többfélék, az emberi tudat bármilyen más univerzumban folytatható.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.