LélektárAz elvárások az illuziók szemfényvesztő kategóriájába tartoznak - Tizenegyedik adventi lelkigyakorlat

Az elvárások az illuziók szemfényvesztő kategóriájába tartoznak – Tizenegyedik adventi lelkigyakorlat

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Kedves olvasó bizonyára te is megtapasztaltad már, hogy elvárásaid voltak valamilyen élethelyzettel vagy személlyel kapcsoltaban, és a dolgok aztán nem az elvárásaid alapján történtek.

elvaras

Az elvárások is az illuziók szemfényvesztő kategóriájába tartoznak. Egy olyan jövőbeli képet alakítanak ki, amely elrugaszkodik a realitás talajától és csak a szubjektív nekünk megfelelő nézőpontokat veszi számításba. Gyakorta használjuk a következő kifejezést ez kapcsán: “ én úgy gondoltam hogy…”

• igazán visszahívhatott volna telefonon..
• megtehette volna azt a gesztust…
• úgy lett volna jó ha…

Másokhoz tudatosan vagy tudatttalanul szinte folyamatosan elvárásokat fűzünk és ha a dolgok nem az elvárásaink alapján történnek, akkor azon nyomban megjelenik a frusztráció érzése és az itélkezés.

Ilyenkor esünk bele a minősitgestés csapdájába is: igen mert a másik, ilyen vagy olyan jó vagy rossz, stb.

A minősitgestés és itélkezés negatív energetikai-gondolati és érzelmi csomagok amelyek konfliktusokat szítanak és az emberi kapcsolatokat megbetegítik.

Ne ítélj, hogy ne ítéltess figyelmeztet a mondás is.

De akkor hogyan lehetek ítéletmentes, mi az amit tehetek az elvárásaimmal?

Figyeld meg önmagad az emberi kapcsolataidban. Milyen elvárásaid vannak egyes személyekkel? Mi az amit elvársz tőlük? Reálisak az elvárásaid? Mi történik akkor, ha nem úgy alakulnak a dolgok ahogy elvártad. Mi az amit érzel? Megjelennek negatív töltetű érzések mint a harag, frusztráció?

Tudod közölni a másikkal, amit érzel vagy inkább magadban tartod?

Az egyetlen elvárás, amit engedj meg magaddal az az önmagaddal kapcsolatos elvárás. Az hogy saját magadhoz és másokhoz szelíd szeretettel és ítéletmentesen viszonyulj.

Törekedj a feltétel nélküli hozzáállásra. Ha bármi amit teszel embertársaiddal kapcsolatban feltétel nélküli, akkor már nincsen szükséged elvárásokra a részről. Így ha nem csalódsz nem kell itélkezned sem.

Kérd a Szellemi vezetődet, a Belső bölcs énedet hogy segítsen a hétköznapi élet minden napján a feltétel nélküliség megtapasztalására. Fogadd el hogy emberi létünk a fény és árnyék tánca. Ahol fény van ott sötétség is van. A szerepünk nem az itélkezés, hanem ez elfogadás és a fény felé fordulás.

Hasznos lelkigyakorlatot.

Egészségedre váljék!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek