KuriózumAz életükkel játszanak, ha tanulni indulnak

Az életükkel játszanak, ha tanulni indulnak

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A fejlett országokban a szülők attól féltik leginkább iskolába induló gyerekeiket, hogy nehogy elüssék őket az átjárón, vagy nehogy elrabolják. Sajnos ennek is van alapja, de azt azért alig tudjuk elképzelni, hogy ne legyen járda, járható út, vagy buszjárat az iskoláig, pedig a bolygó keleti oldalán van pár ilyen hely is.

children2

Kína nyugati tartományában hihetetlen meredek sziklafalakon kell közlekedniük a diákoknak, ha szeretnének iskolában járni. A szikla peremén található ösvény sok helyen éppen, hogy eléri a félméteres szélességet.

A gyerekek naponta két órát kell ilyen körülmények között megtegyenek, hogy otthonukból eljussanak a tanodába, és majd onnan haza.

Az indonéziai Szumátrában mintegy 20 diák naponta kell átkeljen azon a szörnyű állapotban lévő 30 méter hosszú hídon, amely nélkül nem tudnának eljutni az iskolába. A hídon való átkelés után több mint 11 kilométeres gyaloglás következik. Emberfeletti teljesítmény.

children4

children1

Egy másik, szintén indonéziai faluban ugyancsak egy tönkrement hídon kell közlekedjenek a diákok, de jó hír, hogy egy acélgyártással foglalkozó cég hamarosan új átjárót épít.

children5

children7

Vietnamban még kegyetlenebb a diákok sorsa, hiszen az árral szemben át kell úszniuk egy gyors folyású folyón is. A Fülöp-szigeteken, egészen apró gyermekek egy felfújt autóbelsőt kapnak csónak gyanánt, azon kell átevickélniük a túlsó partra.

children6

children8

Vannak tanulók, akik a gleccsereken haladnak, hogy odaérjenek az iskoláig, Kolumbiában például drótkötélen suhannak át egyik partról a másikra a nebulók, alattuk pedig 800 méteres mélység tátong.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek