LélektárAz életed attól függ, amit mondasz! Ha ismered ezt a karmikus törvényt,...

Az életed attól függ, amit mondasz! Ha ismered ezt a karmikus törvényt, sokkal gyakrabban fogsz lakatot tenni a szádra

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A karma törvénye szerint érdemes sokkal jobban megfontolni a kimondott szavakat!

Egészségünk, jólétünk és anyagi helyzetünk attól függ, hogy hogyan beszélünk. Ez nem csak szellemi, hanem anyagi szinten is meghatározza az életünket!

A beszéd és a hallgatás képességének módszerét bizonyos üzleti iskolákban tanítják. Az egyik legfontosabb mondat, amit gyakran idéznek Buddhától nem más, mint: “egyetlen szóval meg lehet ölni egy embert”. Három perc alatt a harag képes évtizedes barátságokat elpusztítani.

Szavaink meghatározó hatással vannak karmánkra is. A védikus kultúrában minden embert arra tanítottak, hogy legyen óvatos a szavaival. Mindaddig, amíg nem beszélünk, nem adunk senkinek támadási felületet, hiszen nem ismernek, hogy milyenek is vagyunk. A szavak hihetetlen erővel rendelkeznek!

Imádkozzunk, beszélgessünk a feljebbvaló hatalommal, szeretteinkkel csak a gyakorlati, számukra megoldhatatlan kérdésekben kommunikáljunk. Az ősi kultúrákban az az ember, aki sokat beszélt a társadalmi ranglétra aljára került, az elismert személyek jellemvonása volt a kevés és választékos beszéd. Azokban az országokban, ahol a kommunikációs kultúra magas, pl. Japánban vagy Németországban, sokkal fejlettebb a gazdaság és a társadalom.

Nem szabad arról sem megfeledkeznünk, ha valakit kritizálunk, átvesszük az illető személy negatív energiáját. Ugyanezt a karmikus törvényt követve az is igaz, hogy akit dicsérünk, annak a pozitív energiáját vesszük át.

Meg kell tanulnunk a nem kritizálás művészetét, akkor se mondjunk rosszat senkiről, ha úgy látjuk, hogy valami nekünk nem tetszőt tett vagy mondott. A keveset beszélő emberek sokkal hatékonyabbak, mert nem pazarolják az energiájukat arra, hogy beszéljenek, hanem inkább cselekednek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek