Tegnap helyezték végső nyugalomba Fülöp herceget, a szertartás a Szent György-kápolnában tartották.

Szűk családi körben tartották a múlt pénteken 99 éves korában elhunyt Fülöp herceg temetési szertartását. Fülöp herceg koporsóját egy átalakított, régi zöld Land Rover szállította a windsori kastélytól a nem messze lévő Szent György-kápolnához.

A Land Rovert a kastélytól a Szent György-kápolnáig vezető úton Fülöp herceg és II. Erzsébet királynő négy gyermeke, Károly trónörökösAnna hercegnőAndrás yorki herceg és Eduárd, Wessex grófja, az unokák közül Vilmos herceg – Károly és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, az Egyesült Királyság majdani uralkodója – és Vilmos öccse, Harry herceg kísérte gyalogosan a kápolnához.

A királynő egyik udvarhölgye kíséretében a királyi család hivatalos autójával, egy Bentley-vel érkezett a szertartás helyszínére és a kápolnában egyedül, a többi családtagtól távol foglalt helyet. Ekkor készült róla a szívszorító fotó, ami bejárta az egész világot.

 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de The Royal Family (@theroyalfamily)

II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp 73 évig éltek boldog és erős házasságban. Házasságuk előtt gyakran küldtek egymásnak levelet. Ennek apropóján II. Erzsébet úgy döntött búcsúlevelet ír Fülöp hercegnek, a levelet egy virágkoszorú kíséretében a herceg koporsójára helyezték.

A Today szerint a levélre az volt ráírva: “Szeretlek.”

Más publikációk szerint a levélen “Szerető Lilibeted” állt. Lilibet volt Erzsébet beceneve, amit még kislány korában kapott, miután nem tudta kiejteni az Erzsébet nevet. Fülöp herceg ezt a becenevet használta leveleiben.

Erzsébet 13 évesen találkozott először Fülöppel, 1947. november 20-án házasodtak össze, esküvőjüket a rádió világszinten közvetítette. A királyi család közösségi oldalán több fotót is megosztottak, egyik egy igen ritka fotó még 1997-ből, amit Annie Lebowitz készített.

 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de The Royal Family (@theroyalfamily)

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.