KuriózumAz édesanyák ezért fáradtak, még a 8 óra alvás ellenére is!

Az édesanyák ezért fáradtak, még a 8 óra alvás ellenére is!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az nem is kérdés, hogy az anyaság kimerítő feladat minden újdonsült kismama számára. Ha megkérdeznéd erről a környezetedben lévő kisbabás anyukákat, egybehangzóan kapnád a választ, hogy valóban így van. Olykor még annak ellenére is kimerültek, ha csemetéjük békésen átaludta az egész éjszakát, és így nekik is volt lehetőségük egy kiadós alvásra.

Az édesanyák ezért fáradtak, még a 8 óra alvás ellenére is!
Fotó: Flickr.com

Az anyákra hárul az egész háztartás intézése. Ők felelnek a bevásárlásért, azért, hogy étel kerüljön az asztalra, és közben még a munkahelyükön és a szülői szerepükben is helyt kell álljanak. Bármennyire is segítőkész férjjel áldja meg őket a sors, a neheze úgyis rájuk hárul. A nők hihetetlenül erősek, ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni.

Mégis az anyaságnak nem is a gyakorlati, tettekben megnyilvánuló része az igazán nehéz feladat, hanem a mindennek a megtervezése, egyszóval a gondolkodást. Az anyák agya folyton pörög, még olyankor sem képesek szabadulni ettől, mikor este álomra hajtják a fejüket. Nem is csoda, hiszen annyi dologért felelősek. Mindig ott motoszkál a fejükben a képzeletbeli lista a tennivalókról, melyről mindent meg kell oldani, kivétel nélkül.

És akkor erre még rájön az a bizonyos anyai aggódás. Még a legnyugisabb anyukák is felriadnak olykor az éjszaka közepéén, hogy éppen mi a helyzet a gyerekkel, mit csinál, jól van-e? Ez a féltés sosem szűnik meg bennük, még akkor sem, ha már gyerekeik rég kirepültek a családi fészekből.

Szóval, még egyszer hangsúlyoznám, hogy az édesanyákat tulajdonképpen nem a fizikai megterheltség fárasztja ki igazán, hanem a folyamatos szervezés, tervezés, más szóval az agyi munka. Erre pedig egy megoldás van: néha be kell iktatni egy-egy szabad estét egy üveg bor és pár jó barátnő társaságában, és mindig az lebegjen a szemed előtt, hogy mindezt szívből érdemes csinálni a családodért!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek