LélektárAz édesanya lefogyott, mert rosszul érezte magát, amiért a fiát gúnyolták az...

Az édesanya lefogyott, mert rosszul érezte magát, amiért a fiát gúnyolták az iskolában a túlsúlya miatt

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A 29 éves Sophie Ratcliffe már korábban is megpróbált lefogyni, de soha nem járt sikerrel. Amikor azonban megtudta, hogy a fiát gúnyolják az iskolában az ő túlsúlya miatt, újult lelkesedéssel fogott neki a fogyókúrának, és sikerült leadnia majdnem 70 kilót.

„A fiamat zaklatták az iskolában, és emiatt hatalmas bűntudatom volt, de eleinte azt se tudtam, hogy kezdjek neki a fogyókúrának” – vallotta be az angliai Cornwallból származó nő, aki körülbelül 152 kiló volt. Nagyon szégyellte magát, és titokban többször is megpróbált lefogyni, de soha nem sikerült neki.

„Annyiféle módszert kipróbáltam már a fogyásban, de soha senkinek nem mondtam el, mert biztos voltam benne, hogy nem fog sikerülni” – magyarázta. „Még személyi edzőt is fogadtam, de az edzésterv mellett volt egy fehérjeturmix diéta is, amiről tudtam, hogy nem fogom tudni betartani, mert nem laktam jól vele.”

Az édesanya lefogyott, mert rosszul érezte magát, amiért a fiát gúnyolták az iskolában a túlsúlya miatt
Fotó: Slimming World

Akkoriban rendkívül egészségtelen étrenden élt – reggelire hagyományos angol reggelit fogyasztott (sült kolbásszal, pirított szalonnacsíkokkal, tojással és babbal), rántott csirkét és sült krumplit ebédre, vacsorára pedig egy családi méretű pizzát, valamint desszertnek fagylaltot csokoládémártással és tejszínnel. Emellett nassolnivalónak chipseket, csokoládét és cukorkát választott a nap folyamán.

Amikor pedig a világjárvány miatti lezárások életbe léptek, még rosszabbra fordult a helyzet, mivel a kétgyermekes édesanya gyakorlatilag egész nap otthon volt, és egyebet sem csinált, mint evett, és sütit sütött a gyerekeivel.

„Az egészségem gyorsan romlott, nem tudtam felmenni a lépcsőn anélkül, hogy ki ne fulladjak, és ne kelljen leülnöm. Nem aludtam jól, és egyáltalán nem végeztem semmilyen testmozgást” – vallotta be a nő.

Az édesanya lefogyott, mert rosszul érezte magát, amiért a fiát gúnyolták az iskolában a túlsúlya miatt
Fotó: Slimming World

Felkereste a háziorvosát is, aki gyomor bypass műtétet javasolt, de amikor elérkezett a műtét időpontja, meggondolta magát. Ehelyett elhatározta, hogy egészségesebb életmódba kezd a gyerekei kedvéért.

2021 szeptemberében, amikor Ratcliffe barátai megemlítették, hogy csatlakoznak egy helyi fogyókúrás csoporthoz, úgy döntött, ő is kipróbálja a dolgot. Eleinte szégyellte, hogy annyira kövér, de rájött, hogy a csoportban senki nem ítélkezik felette.

„Az első alkalom után bizakodva távoztam, életemben először” – mondta, hozzátéve, hogy ez a csoport volt az, ami végül is meghozta számára az áttörést, miután az előző hónapokban mélypontra jutott.

Az édesanya lefogyott, mert rosszul érezte magát, amiért a fiát gúnyolták az iskolában a túlsúlya miatt
Fotó: Slimming World

2021 januárjában elkezdett szorongásos rohamokat tapasztalni, napjában többször is, és hamarosan más, súlyosabb problémák is jelentkeztek. „Volt egy jelentős görcsrohamom is, amit először tévesen agydaganatnak diagnosztizáltak, de kiderült, hogy epilepszia. Gyógyszeres kezelést kaptam, mert a rohamok végzetesek is lehettek volna” – mondta.

Miután azonban csatlakozott a fogyókúrás csoporthoz, sikerült kitartania a céljai és az egészségesebb étrend mellett. Ugyanakkor heti 4-5 alkalommal járt edzőterembe kardió, és alkalmanként erőnléti edzésre. Végül sikerült leadnia majdnem 70 kilót, és az élete gyökeresen megváltozott.

„Úgy érzem, kinyílt egy ajtó, és izgatott vagyok, hogy felfedezhetem, mi van a másik oldalon” – mondta Ratcliffe. Hónapok óta nem voltak rohamai, és az idegsebésze szerint a fogyás akár az életét is megmenthette.

Az édesanya lefogyott, mert rosszul érezte magát, amiért a fiát gúnyolták az iskolában a túlsúlya miatt
Fotó: Colin Higgs

De a változás nem csak az egészségére volt pozitív hatással, hanem a magánéletére is. „Úgy gondolom, hogy a fogyás a házasságomat is megmentette. A férjemet nagyon feldúlta, hogy az ő szavaival élve, végig kellett néznie, ahogy elveszítem a korábbi, pezsgő személyiségemet” – magyarázta.

Az édesanya azt mondja, most a gyerekei is egészségesebbek és boldogabbak, az általa elért eredmények az egész családot összekovácsolták, és a fiát már nem gúnyolják az iskolában.

„Tudom, hogy a lehető legjobb esélyt adtam magamnak, hogy egészséges anya legyek. A fiamat már nem bántják az iskolában, és mindkét gyerek nagyon büszke rám. Amikor olyan képeket látnak rólam, ami még a fogyásom előtt készült, azt kérdezik: Anya, ki ez?” – mesélte Ratcliffe.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek