KuriózumAz asztrológia jegyei

Az asztrológia jegyei

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Bizonyára sokakat megvisel, mikor a Hold teljes valójában ragyog az éjszakában. A Hold nem véletlenül mozgat meg bennünket, hiszen az általa gerjesztett apály-dagály jelenség telihold idején a legerősebb, és az emberi szervezet több mint 70 százaléka víz.

Fotó: Remko van Dokkum
Fotó: Remko van Dokkum

Ugyanígy bizonyos csillagok és legfőképp a Nap állása is sokban befolyásolja természetünket, lelkületünket és viselkedésünket. A már-már sarlatánságnak számító napi horoszkópok egyértelműen nevetségesek. Azonban a születésünk időpontjában jelentkező csillagállás és az univerzum pillanatnyi helyzete vitán felül befolyásolja a személyiségünket. A négy főbb elem: tűz, föld, levegő és víz alá tartozó 12 csillagövi jegy tartalmaz olyan tulajdonságokat, amik alapvetően jellemzők azokra, akik periódusuk alatt születik.

Tűz jegyei: Kos, Oroszlán és Nyilas

A tüzet sokszor a lélek jelképének tekintik. Az élet utáni vágyat, az elmúltat és az eljövendőt jelképezi. A tűz szülöttei gyakran impulzívak, spontának, kreatívak és lelkesek.

Negatívumaként tartják számon azt, hogy sokszor a jegyek szülöttei figyelmen kívül hagyják mások érzéseit, hajlamosabbak az önzésre.

Föld jegyei: Bika, Szűz, Bak

A jegy szülöttei az anyagi világ megtestesítői. Olyanok, mintha a lábuk a földből nőtt volna ki. Az ő tehetségük az, hogy képesek az álmokat megvalósítani. Pragmatizmus, kitartás, ambíció és érzékiség jellemzi a jegy szülötteit.
Negatívuma, hogy túlzottan materialisták, kapzsik, túlzottan engedékenyek és félelemben élőkké válhatnak a Föld alatt születettek.

Levegő jegyei: Ikrek, Mérleg, Vízöntő

Az elme és kommunikáció jegyei. Ők jelentik a kapcsolatot a többi jegy között, hiszen képesek bárkivel csevegni, bárkit bárkivel összehozni. A jegy szülöttei jellemzően szellemi tevékenységet folytatnak, tárgyilagosak, kíváncsiak, együttműködőek és kommunikatívak.

Negatívuma, hogy túlzottan hűvössé válhatnak és zárkózottakká.

Víz jegyei: Rák, Skorpió, Halak

Az érzelmek képviselői, éppen ezért a legkevésbé ismert jegyek. A jegyek közül ők az „érzők”, amiért a mi kultúránkban a legkevésbé vannak elismerve. Rendkívül érzékenyek, nem csak saját érzéseiket értik, hanem a körülöttük levőkét is. Tipikusan intuitívak, gondoskodóak, együtt érzők, kreatívak és fantáziadúsak.

Negatívuma, hogy túlzott empátiakészsége miatt sokszor mások szenvedése miatt kerülnek padlóra, ezért nagyon fontos, hogy feltöltődjenek. Ugyanakkor túlzott érzelmi reakciókat produkálhatnak, paranoiások és menekülők lehetnek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek