KoktélAz anyuka négyes ikreknek adott életet, aminek esélye 700 ezer az egyhez...

Az anyuka négyes ikreknek adott életet, aminek esélye 700 ezer az egyhez – közben az agydaganatot is legyőzte

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A Sturm család nem mindennapi története sokakat inspirált, a bátor édesanyát, Katie-t pedig többen igazi szuperhősnek tartják.

A nő természetes úton fogant négyes ikreknek adott életet, aminek esélye 700 ezer az egyhez, az ő esetében pedig annál is inkább csodának számított, mivel az orvosok még tinédzserkorában azt mondták neki, hogy soha nem lehet gyereke.

Katie és a férje, Chris már akkor nagyon izgatottak voltak, amikor megtudták, hogy babát várnak, amikor pedig kiderült, hogy négyes ikreik születnek majd, kimondhatatlanul boldogok voltak. De ez még csak a kezdet volt. Katie a terhessége alatt ijesztő egészségügyi kihívásokkal szembesült, de sikerült legyőznie azokat, és most ő is és a babák is jól vannak.

Fotó: Katie Sturm/Facebook

Két héttel azután, hogy megtudták, négyes ikreket várnak, kiderült, hogy Katie súlyosan beteg. A terhesség harmadik hónapjában járt, amikor váratlanul rohamot kapott a munkahelyén, és a háttérben rejlő ok elborzasztó volt. „Két héttel később megtudtam, hogy agydaganatom van. Nagyon nehéz volt elhinni” – magyarázta.

Az akkor 26 éves nőnek műtétre volt szüksége, hogy eltávolítsák a tumort, de ez rá és a babákra nézve egyaránt nagyon kockázatos volt. Eredetileg csak a szülés után akarták elvégezni a műtétet, de miután Katie újabb rohamot kapott, megváltozott a helyzet.

Sebésze, Dr. Toral Patel eleinte azt hitte, valaki tréfát űz vele, amikor megtudta, hogy egy terhes édesanyát kell megműtenie, aki ráadásul négyes ikreket vár, de miután megvizsgálta Katie-t, tudta, hogy az esete nem tűr halasztást.

Fotó: Katie Sturm/Facebook

Chris tisztában volt azzal, mekkora a veszélye annak, hogy elveszítse a feleségét és a gyerekeit is, de Katie végig nagyon elszántan küzdött, és az orvosa szerint „csodálatosan viselkedett”. „Jobban megbirkózott ezzel, mint azt bárki képzelhette volna. Fantasztikus volt” – mondta Dr. Patel.

Katie viszonylag gyorsan felépült az agyműtét után, és 2020 júliusában felkészült a babák fogadására. Jacob, Daniel, Austin és Hudson a terhesség 32. hetében jöttek világra. Az idáig vezető út nem volt könnyű, de a kitartó édesanya azt mondta, minden nehézség és könnycsepp ellenére is megérte. Azt is elmondta, hogy a küzdelem során végig a hitére támaszkodott: „Azon a ponton Isten kezébe kellett adnom magamat, úgy gondolom, nem adott volna nekem négyes ikreket, ha nem akarná, hogy mellettük legyek” – mondta.

A Sturm család egyik csodát a másik után élte át – a babák fogantatásától Katie felépüléséig, és Chris azt mondja, készen állnak a legújabb kalandra, vagyis a négyes ikrek felnevelésére. „Igazi áldások” – mondta az édesanya csodababáikról.

Fotó: Katie Sturm/Facebook

A család története a közösségi oldalak felhasználóit is lenyűgözte, és sokan nem győzték dicsérni Katie bátorságát és elszántságát, amivel szembenézett ezzel az ijesztő helyzettel.

„Hihetetlenül erős nő. A UT Southwestern az egyik legjobb kórház. Az én egyik szerettem életét is megmentették, amikor négy másik kórház is megtagadta a műtétet. Minden jót kívánok Katie-nek és a családjának” – írta az egyik hozzászóló.

„Gratulálok Chris és Katie Sturm! Örülök, hogy jól vagytok. Követtem az utatokat, és nagyon örülök, hogy láthatom ezt a videót az egészséges anyukáról és babákról” – tette hozzá egy másik felhasználó.

„Isten nem ad neked többet, mint amennyit elbírsz. Legyen minden gyermeked egészséges és boldog. Áldottak vagytok” – írta egy harmadik.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek