HolotropikumAz amerikai egészség súlyosan padlón van

Az amerikai egészség súlyosan padlón van

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az Amerikai Egyesült Államok azt hinnénk, hogy nagyhatalmi pozíciója miatt az egyik legegészségesebb ország a Földön, de ez koránt sincs így. A National Research Council (Nemzeti Kutatási Tanács) statisztikái szerint az amerikai egészség az egyik legrosszabb a világon.

tulsulyos-emberek

Kanada, Japán, Ausztrália, és számos más Európai országgal, szám szerint 16-al összevetve a statisztikák kimutatták, hogy az amerikaiak év szerint hamarabb haláloznak el, nagyobb a fertőzések aránya, és többen szorulnak orvosi kezelésre, mint más országokban.

A magas jövedelmek, fejlett egészségügy és egyéb, amerikai kiváltságok ellenére is az amerikai állampolgárok betegesebbek, mint a felsorolt országok polgárai. Olyan súlyos problémákkal küzdenek, mint a nagyszámú tinédzser teherbeesés, öngyilkosság, szexuális úton terjedő betegségek, alacsony natalitás, cukorbetegség és szívmegbetegedések. Mindezen adatok egyaránt érintik a felnőtt és kiskorú társadalmat, azaz mindkét táborból vannak szép számmal.

Szám szerint Amerika vezeti az autóbalesetben elhunyt kiskorúak, kiskorú teherbeesés és öngyilkossági ráta adatait a világon. Ezen felül 50 éve a mortalitás is túlnőtt a natalitáson.

“Ez kész tragédia. Nyilvánvaló, hogy a fiataloknak Amerika már nem a lehetőségek, sokkal inkább az egészségtelen és rövid élet országát jelenti. Nem tudni, hogy a szülők tudnak-e ezen adatokról”, olvasható a tanulmányban.

Valószínűleg a jómód vezetett oda, hogy az amerikai társadalom táplálkozási és egészségügyi szokásai annyira felelőtlenek, hogy ezzel súlyosan károsítják az össztársadalmat. A magas jövedelmek miatt a kényelmes élet nem követeli meg a rendszeres mozgást, a válogatott élelmiszereket, valamint a rengeteg autó, drog- és alkoholhasználat is súlyosan közrejátszik az ijesztő statisztika adataiban. És a fegyverhasználatról nem is beszéltünk…

“A felmérések fontosak, de valójában mi amerikaiak is tisztában vagyunk ezekkel a problémákkal. A gond az, hogy nem vagyunk képesek cselekedni, mert valójában azt sem tudjuk, mit kéne tennünk. Ha nem vagyunk képesek ezeken a problémákon sürgősen változtatni, az gyerekeink és unokáink számára végzetes következményekkel járhat, függetlenül az erős és jelentős demokratikus és gazdasági előnyöktől”, mondta Steven H. Woolf, a Virginia-i Összegészségügyi Egyetem család-egészségügyi professzora, a tanulmány vezető tudósa.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek