HolotropikumAz agy hiperaktivitása okozhatja a túlvilági élményt

Az agy hiperaktivitása okozhatja a túlvilági élményt

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Amerikai kutatók szerint a halálközeli állapotban többek által megtapasztalt fényélményt az agy elektromos aktivitásának átmeneti növekedése válthatja ki a szív leállása után.

01A Michigani Egyetem kutatói patkányokon figyelték meg az agyhalál pillanatait neurofiziológiai szempontból. A vizsgálat során kilenc patkány agyi tevékenységét figyelték EEG-vel, amely kimutatta, hogy az utolsó szívdobbanást követő 30 másodpercben jelentősen megnőtt az összehangolt agyi aktivitás. Ez a tudatánál lévő és felfokozottan működő agyra utal, amely aktívabb, mint a normál ébrenléti állapotban.

Kiváltképp a magas frekvenciájú agyhullámok (gamma-rezgések) voltak aktívak, amelyek az emberek esetében információkat kapcsolnak össze az agy különböző részeiből. Valamennyi patkány esetében hasonló agygörbét rögzítettek, ez pedig a jelenség általánosságát támasztja alá. Jason Braithwaite, a Birminghami Egyetem kutatója szerint rendkívüli körülmények között az agy hiperaktívvá válthat.

A halálközeli állapotból visszatérők mintegy egyötöde „túlvilági élményről” számol be. Fő jellemzői a fehér fény, az élet lepergése, vagy a testen kívüli élmény.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek