KuriózumAz 1990-es években ébredt a kómába esett nő

Az 1990-es években ébredt a kómába esett nő

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Másfél évtized törlődött annak a brit nőnek az emlékeiből, aki hat hét kóma után tért magához. A 40 éves Candace Emptage még 2010-ben szenvedett súlyos autóbalesetet, a tűzoltóknak egy óra munkájába került, míg a nőt sikerült kivágniuk a roncsokból.

koma

A nő hozzátartozói már az eutanáziát is fontolgatták, amikor Candace váratlanul életjelet adott. Felépülése hosszú ideig tartott, ám sajnálatos módon 15 év egyszerűen törlődött a memóriájából, és azt hitte 1996-ban van, 22 éves, a slágerlistákat pedig a Spice Girls vezeti.

A nő elmondása szerint nehezére esett elfogadni ezt, hisz a lányáról is csupán egy nagyon halvány emlékfoszlánya maradt, még nagyon pici korától. Candace sokkolónak nevezte, amikor a lánya lement hozzá a kórházba, és nem tudta elhinni, hogy gyereke is van.

Balesete idején a nőnek egy hatéves párkapcsolata is volt, a férfi rendszeresen látogatta, de nem emlékezett rá, így nem sokkal később a kapcsolat véget ért. Emlékeiben három arc maradt meg, azoké a tűzoltóké, akik kimenekítették a roncsokból. A nő megköszönte nekik áldozatos munkájukat.

Felépüléséhez intenzív mozgás- és beszédterápiára volt szüksége, teste jobb oldala azóta is érzéketlen. Lányával jó a kapcsolata, bár semmire sem emlékszik annak gyermekkorából.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek