LélektárAz #1 számú változás, amivel megszabadulhatsz a szorongástól!

Az #1 számú változás, amivel megszabadulhatsz a szorongástól!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ez a legfontosabb tennivaló, amellyel kizárhatjuk a szorongást az életünkből!

szorongas

„Nagyon sokat szorongtam ezen a hétvégén.” – osztotta meg nemrég egy páciensem egy hétfői találkozáson. „Olyan jól éreztem két héten keresztül magamat, de ami a hétvégén történt, az óriási visszaesés volt” – közölte.

„Meséld el, mi történt a hétvégén.”– mondtam neki.

„Szóval, pénteken kimentünk a párommal, és pár barátunkkal a közeli bárba, kicsit kikapcsolódni. Szombaton esküvőbe mentünk, ahol talán kicsit többet ittam a kelleténél. Vasárnap elég rosszul ébredtem, és egész nap a gyomromban éreztem azt a bizonyos szorongást. És ekkor minden problémám újból előjött. Hogy jó ember vagyok-e? Hogy vajon igazából szeretem-e a páromat? Tudod, hogy van ez…”

„Igen, tudom. Van valami ötleted, hogy miért bukkantak fel ismét ezek az érzelmek?” – kérdeztem, miközben tisztában voltam a válasszal.

„Lehet, hogy az alkohol miatt.”

„Igen, az lehetséges.”

Tudományosan bizonyított tény, hogy az alkohol nem oldja, hanem ellenkezőleg, erősebbé teszi a szorongást, és minél inkább igyekszünk megszabadulni tőle, annál inkább felerősödik. Mikor ezt elmondom a betegeimnek, legtöbbször nem hisznek nekem, és erős ellenállásban ütközöm.

Sajnos egy olyan társadalomban élünk, amely valamilyen szinten alkoholfüggő. Ki kell ezt mondani, mert így van. Az alkoholt legtöbbször arra használják, hogy megteremtődjön egy oldott kapcsolat bizonyos emberek között, hiszen ha egy társaságban isznak, akkor mindenki mindenkivel megtalálja a közös hangot. Ez így él a köztudatban. A túl érzékeny emberekben, az alkohol miatt több napig tartó szorongó érzés alakulhat ki.

Megéri a jó közérzetedet kockáztatni pár pohár italért cserébe?

A lényeg az, hogy tisztába legyünk önmagunkkal. Nem szabad engedni semmilyen nyomásnak, még a baráti körnek sem. Ha szorongásmentesen szeretnénk élni, akkor fontos, hogy az első társasági összejövetelnél ne legyen az első dolgunk, hogy megiszunk egy pohárral. Ha így is teszünk, ne mások kedvéért tegyük, hanem 1-2 pohárral magunk miatt igyunk. Megéri meghozni ezt a döntést, mert csak így zárhatjuk ki a szorongó érzéseket az életünkből. Hogy végleg-e, az rajtunk múlik.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek