HolotropikumAvokádó: a világ legjobb étele?

Avokádó: a világ legjobb étele?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A guakamole kedvelőknek ez örömhír.

Az avokádó nem csak: javítja a látást, csökkenti a szívroham kockázatát és a rákellenes, hanem formában tart és az alaknak is jó, mert megakadályozza a zsír lerakódását egy napvilágot látott tanulmány alapján.
A sok jótékony hatásának köszönhetően kivívta a „világ legtökéletesebb étele” címet. Még az orvost is távol tudja tartani.

Fotó: mourgefile.com
Fotó: mourgefile.com

Karcsúsít

Ugyan az avokádó tartalmaz zsírokat is, a rendszeres avokádófogyasztók karcsúbbak. Összevetve a nemzetközi adatokkal, azt figyelték meg, hogy a rendszeres fogyasztók testtömeg indexe kisebb, mint azoké, kik nem vagy csak kevés avokádót fogyasztanak.

Csökkenti a szívroham és cukorbetegség kockázatát

Ugyanazon tanulmányon belül azt is megfigyelték, hogy a rendszeres fogyasztóknál alacsonyabb volt a metabolikus szindróma előfordulása. A metabolikus szindróma kórisméje: hasi elhízás, magad vérnyomás, magas vércukor szint, alacsony HDL (jó koleszterin) és magas triglicerid szint.

Fiatalabb bőr és kevesebb ránc

Azok az ételek, melyek magas karotenoid tartalommal rendelkeznek, mint az avokádó is, csökkentik a bőr öregedési folyamatait. Védnek az UV sugárzással szemben. A zöld gyümölcsben és zöldségben gazdag diéta bizonyítottan csökkenti a ráncosodást, így az avokádó is.

Fotó: Wikipédia
Fotó: Wikipédia

Gyulladáscsökkentő

Egy érdekes tanulmány azt mutatta, hogy azoknál, akik avokádós hamburgert ettek, alacsonyabbak voltak két óra múlva a gyulladási faktorok és az érreakciók, mint azoknál, akik hagyományosat ettek. Rengeteg betegség fenntartója lehet az idült gyulladás, ezért olyan gyümölcsöt vagy zöldséget fogyasztani, ami gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik elengedhetetlen.

Valószínűleg véd a rák ellen

Az krokodil körtének is nevezett avokádó olyan anyagokat tartalmaz, melyek segítenek a daganatos sejtek elleni küzdelemben. A tanulmányok alapján az avokádóban levő anyagok csak a rákos sejteket támadják meg, nem okoznak semmilyen problémát az egészséges sejtek szintjén. Egy amerikai egyetem azt fedezte fel, hogy az avokádó kivonat leállítja a prosztata rák növekedését. Sajnos mivel a kísérletek laborokban történnek kémcsövekben, ezért még nem teljesen biztosak a rákelleni hatásában. Jótékony hatásai viszont vitathatatlanok.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek