HolotropikumÁrulkodó jelek arról, hogy kiégtél

Árulkodó jelek arról, hogy kiégtél

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Vannak olyan időszakok, amikor érezzük, hogy a mágikus energiaszintünk rejtélyes módon lecsökkent, és csak nyammogva tudjuk végezni feladatainkat. Folyton álmosak vagyunk, estére hullafáradtan érkezünk haza, és ahogy csak lehet kerüljük az aktivitást.

Fotó: photl.com

Miről ismerhető fel, ha az ember kiégni látszik?

Ha már ott tartunk, hogy kevés dolog pörget fel bennünket, gyakorlatilag nem sok minden maradt, ami felturbózzon, amiből energiát nyerhetünk. A következő jelek előre jelzik, ha szervezetünk kimerülni látszik, és ha odafigyelünk rájuk, időben tenni tudunk az idő előtti kimerültség ellen.

Az étvágy

Az étvágytalanság sajnos megfoszt minket attól, hogy a szervezetünk megkapja a kellő mennyiségű tápanyagot, amivel napi feladatainkat gond nélkül elvégezhetnénk. Ha aktív életmódot folytatunk, tegyük fel sportolunk, általában az étvágyunkkal sincs gond. A testmozgás egyensúlyozza az étvágyat, ha pedig nincs étvágyunk, az azt jelenti, hogy nem vagyunk elég aktívak sem!

A testtartás

Sok ember küzd manapság testtartásbeli problémákkal. Ezek a problémák nem csak az önbizalom növelésében játszanak közre, de kellemetlen hátfájdalmat is okozhatnak. Amennyiben ilyen problémákkal küzdünk, például nehezünkre esik egyenes háttal, kihúzva járni, úgy ezen izmaink nincsenek elég erősre edzve.

Az izzadás

Téves az a megközelítés, hogy azok izzadnak jobban, akik kevésbé edzettek. Az izzadás valójában a szervezet hűtőrendszere, ami annál jobban működik, minél jobb kondiban vagyunk. Azok izzadnak le leghamarabb, akik rendszeresen és aktívan sportolnak.

A testsúly

A rendszeres sport felpörgeti az anyagcserét, és meggátolja, hogy fölösleges súlyt szedjünk fel. Amennyiben lassan, de növekedik a testsúlyunk, úgy érdemes elgondolkodnunk azon, hogy lehet túl mohón esünk neki a napi vacsorának, avagy nem sportolunk eleget.

A fáradtság

Sokan azt hiszik, hogy a kemény fizikai munka fáraszt ki a legjobban. Ez koránt sem így van! A leginkább akkor érezzük magunkat fáradtnak, ha egész nap egy széken üldögélünk, avagy egy adott pozícióban álldogálunk, és egész nap inaktívak vagyunk. A fizikai mozgástól energiától dúsnak, fittnek érezzük magunkat.

A stressz

Igen, ez is figyelmeztető jel. A napi stressz csökkentésére a legjobb módszer a rendszeres testmozgás.  A fizikai aktivitás endorfint szabadít fel a testben, valamint segít a jó közérzet kialakításában: megnyugszunk, stressz szintünk csökken, avagy éppen ez által tudjuk dühösen levezetni a napközben felgyűlt mérget. Nem kell nagy dolgokba vernünk magunkat: egy kis kocogás, gyorsgyaloglás is megteszi naponta!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek