Mindenkinek meg van a maga kedvenc alvópozíciója. Van aki magzatpózban merül álomba, más meg hasra, hátra, vagy valamelyik oldalára fordulva alszik el. Ezek a pozíciók viszont az egészségünkre is hatással vannak. Íme, melyek ezek!

Árult el hogy alszol és én megmondom milyen következményekkel van az egészségedre!
Fotó: Pixabay.com

1. Hason alvás

Ez a pozíció jót tesz az emésztésnek, de csak abban az esetben, ha az orrunkon keresztül lélegzünk. Viszont figyelni kell arra, hogy mivel az arcbőr a párnának nyomódik, főleg idősebb korban, ráncosabbak lehetünk, ha mindig hason alszunk. Mivel a nyak 90 fokban el van fordulva, ezért nagy nyomás helyeződik rá. Emellett még hát- és derékfájás is kialakulhat.

2. Magzat pozíció

Az emberek 60 százaléka magzat pózban alszik el, de ez nem túl jó a hátgerincnek és a tüdőnek, hiszen minél jobban összegömbölyödünk, annál inkább nehezen tudunk lélegezni. A horkolóknak és az állapotos nőknek viszont jót tesz ez a pozíció. Pszichológusok szerint ez a pozíció azt árulja el az illetőről, hogy sebezhető és félénk.

3. Háton való alvás

Ez a testhelyzet a legjobb a hátgerincnek, mert egyenesen tartja, így előzve meg a hátfájás kialakulását.

4. Jobb-, vagy baloldalon való alvás

Ha jobb oldalunkon alszunk, akkor szembe kell néznünk a gyomorégés jelentette panaszokkal, ha bal oldalon alszunk, akkor a májunkra, gyomrunkra, tüdőnkre nehezedik nyomás, de a gyomor savassága enyhülni fog.

5. Katona pozíció

Ez azt jelenti, hogy a hátunkon alszunk, a karjaink meg párhuzamosan futnak a testünkkel. Ez azért jó, mert így a gerincünk és a nyakunk is kényelmes helyzetbe kerül, azonban kialakulhat horkolás és a légzésszünet.

6. Nagy csillag póz

Háton fekszünk, karjaink és lábaink pedig széttárva vannak. Ez nagyon jó a gerincünknek, viszont horkolás alakulhat ki, de a gyomor savassága is emelkedhet.

7. Párna ölelés

Ez egy nagyon jó alvó pozíció, hiszen reggel mindig kipihenten, boldogan fogunk ébredni, ha a párnánkat, vagy szerelmünket ölelgettük alvás közben.

Save

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.