KuriózumArnold Schwarzenegger üzenete, ami mindenkit elgondolkodtatásra késztet! Szerintetek igaza van?

Arnold Schwarzenegger üzenete, ami mindenkit elgondolkodtatásra késztet! Szerintetek igaza van?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az egykori Terminátor ma már környezetvédő aktivistaként is hallatja hangját. Schwarzenegger újabban Captain Planet szerepében tűnik fel, és hívja fel a figyelmet a bolygót érintő veszélyforrásokra. Nemrég Facebook bejegyzésében a globális felmelegedés következményeiről ejtett szót, amelyről azóta is beszélnek az emberek.

arnold

“Olvasom a kérdéseiteket. Mindig, amikor a megújuló energiaforrásokról írok, egy csomó kérdést látok, amelyeket ti tesztek fel. Páran arról kérdeztek, hogy miért érdekel az, hogy a Föld átlaghőmérséklete folyamatosan emelkedik, és miért törődök azzal, hogy milyen következményei lehetnek a globális felmelegedésnek, a klímaváltozásnak.

Most nekem is van 3 kérdésem felétek. Tegyük félre egy percre a globális felmelegedés problémáját. És tegyük fel, hogy igazuk van azoknak, akik szerint a klímaváltozás egy összeesküvés elmélet része.

Szerintetek elfogadható, hogy minden évben a környezetszennyezés miatt 7 millió embernek kell meghalnia?

Ez több, mint a balesetekben, gyilkosságokban, öngyilkosságokban elhunyt emberek száma együttesen. Mindennap 19 ezer ember veszti életét a fosszilis tüzelőanyagok elégetése után járó következményektől, szövődményektől.

Azt gondoljátok, hogy a benzin és gázolaj lehet a jövő üzemanyaga?

Az elégetésük során kibocsátott füsttől milliók tüdeje betegszik meg.

Ezt akarjátok?

A megújuló energiaforrások a gazdasági fejlődésre is pozitív hatással vannak. Jó példa erre Kalifornia, ahol az energiaszükséglet 40 százalékát megújuló erőforrások biztosítják, és 40 százalékkal jobban teljesít Kalifornia gazdasága az ország többi államához képest. El kell kezdeni a jövőt a megújuló energiaforrások felhasználására építeni!”

Melyik ajtót nyitod ki?

Még van egy kérdésem, szükséged lesz a képzelőerődre. Van két ajtó. Az Első Ajtó mögött egy teljesen szigetelt szoba van, amiben egy hétköznapi autó van, ami rendes üzemanyaggal működik. A Második Ajtó mögött egy elektromos autó van. Mindkét autó motorja a maximumon pörög.

Válassz ki egy szobát, lépj be és zárd be magad után az ajtót. Egy órát kell eltöltened abban a szobába, amit magadnak kiválasztottál. És nem kapsz gázmaszkot.

Ha tippelnem kellene valószínűleg mindenki a Második Ajtót választaná, ahol az elektromos autó van, nem? Az Első Ajtó egy életveszélyes választás lenne. Ki szeretné beszívni a mérgeket?

Azonban ezt választja a világ most. Kedves kommentelők, nem adok egy garast sem arra, hogy hisztek vagy sem a klímaváltozásban. Az sem érdekel, hogy érdekel-e titeket a hőmérséklet emelkedés vagy a gleccserek olvadása. Nem érdekel kinek van igaza a tudomány területén.

Csupán az érdekel, hogy kövessetek engem, hogy együtt nyissuk ki a Második Ajtót, egy okosabb, tisztább, egészségesebb és jövedelmezőbb jövőért.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek