HolotropikumArcjóga - nem csak egészséges!

Arcjóga – nem csak egészséges!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

…ugyanis legalább ennyire nevetséges is. Valóban nem egy társasági tevékenység, de valahogy a jógával kapcsolatban nem is erre számítottam – bármiről is legyen szó.

Ha vissza szeretnénk bőrünk elmúlt idejét fordítani, de nem szeretnénk botox-áldozatok lenni, máris foghatunk arcjógázni!

Annelise Hagen fejlesztette ki az “arcjógának” nevezett gyakorlatot, amely meggyőződése szerint fitten és fiatalosan tartja lelkünk tükrét, az arcunkat. A New York-i jógaoktató szerint az általa kifejlesztett módszer hatékonyabb, mint a botox bőr alá fecskendezése, és nem mellesleg jóval olcsóbb is.

Kondijára nem panaszkodott, és az átlagos jóga gyakorlatok nem voltak elég specifikusak számára, hogy fiatalságát megőrizhesse, ezért egy sajátos módszert dolgozott ki. Az arcjóga alapja sokat kölcsönöz a “másik” jógából. Hátránya, hogy arcunk minden apró izmát kénytelenek vagyunk megfeszíteni, majd ernyeszteni, csakúgy, mint az egész-testes rokonánál, sőt, gyakran egy adott pozícióban kell meredten maradnunk. Nyilván ezek elsőre fájdalmas műveletek lehetnek, csakúgy, mint az első ízben tapasztalt jóga gyakorlatok is. Ezek nyilván mindenkiből enyhe (vagy durvább) nevetést válthatnak ki, de eddigi tapasztalatai szerint a vendégei ezt mókásan fogják fel, és egyáltalán nem zavartatják magukat.

Annelise minden új kuncsaftját rövid felvilágosítással vezeti be tudományába: arcunkon a ráncok, barázdák azért keletkeznek, mert idővel az arc izmai megszokják leggyakoribb arckifejezéseinket. Nem terheli semmiféle munka az összes apró izmocskát, így azok idővel elgyengülnek, és kezdetét veszi az idő előtti öregedés. Az arcjóga titka, hogy minden apró izmot megdolgoztat, így téve feszessé és önmagát meghazudtolóvá arcunkat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek