KuriózumApple, Amerika gőzmozdonya

Apple, Amerika gőzmozdonya

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az alma részvényeknek múlt hétfőn (február 13.) sikerült átlépniük az 500 dolláros darabonkénti értéket, amivel tovább erősödött a világ legnagyobb tőzsdén lévő vállalata.

Csak összehasonlítás képen jó ha tudjuk, hogy a vállalatok sajátos tevékenységeikkel szemben a tőzsdére vonulás akár meg is többszörözheti éves jövedelmüket, és akkor adjuk hozza a tevékenységükből származó profitot is. A VolksWagen vállalat például ma már (2011-es adat) többet keres tőzsdei spekulációk révén (külön osztályt hoztak létre a világon először, vállalaton belül erre a célra), mint autó eladásokból.

Az Apple társaság papírjai idén (2012) több mint 20% erősödtek, ami igencsak szemrevaló növekedés, akárhogy nézzük (főleg tőzsdei berkekben).

Az amerikai tőzsde meg van győződve róla, hogy az Apple teljesítménye felfelé orientálja a többi vállalatot is, és az eredmények lassan pozitívak lesznek.

Bill Miller, a technológiai cégek tőzsdei piacának szakértője szerint az Apple dinamikája tovább folytatódik majd, mivel mindig is egy távolba mutató vállalat-gazdasági rendszert képviseltek, és szerinte mai napig jó választás befektetésre.

Fotó: morgueFile

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek