OtthonAnyukám már többszőr mondta, hogy az ecet csodákra képes, de sosem gondoltam...

Anyukám már többszőr mondta, hogy az ecet csodákra képes, de sosem gondoltam volna, hogy ennyire!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az emberek kezdenek rájönni arra, hogy a fertőtlenítéshez, takarításhoz nem mindig a legerősebb fertőtlenítőszer a leghatékonyabb, amely a borsos ára mellett még ártalmas is lehet. Ha van odahaza szódabikarbóna és ecet, a legjobb tisztítószert állíthatjuk elő e két alapanyag keverékéből.

ecetes-viz

1. Eldugult lefolyó – Az ételmaradékoktól, zsíros szennyeződésektől bizony sokszor eldugul a konyhai lefolyó. Csak öntsünk bele a koszos lébe egy fél bögre szódabikarbónát, és egy bögre ecetet. Ha az erőteljes habzás megszűnik, máris elhárult a dugulás. Forró vízzel öblítsük ki a kagylót. Ugyanígy szabadulhatunk meg a vízkőtől is.

2. Sokszor a színes ragasztószalagok nyomot hagynak ott, ahová fel voltak helyezve. Az ecet ebben is segít. Fújjunk rá belőle egy keveset, hagyjuk pár percig, hogy oldja fel a festéket, majd töröljük le.

3. A bűzölgő szemetesbe este tegyünk bele egy szelet ecettel átitatott kenyeret, majd reggel vegyük ki, és a szagok eltűnnek.

4. Hatékony és ártalmatlan tisztítószert is készíthetünk: egy szórófejes flakont negyed részig töltsünk meg ecettel, majd az egészet töltsük fel vízzel, és a végén tegyünk bele pár csepp mosogatószert.

5. Ha egy rész almaecetet összekeverünk három rész vízzel, majd beletöltjük egy szórófejes flakonba, és befújjuk vele a gyűrött pólót, a gyűrödések pár perc alatt eltűnnek.

6. A macskák szeretik a kanapékat összekarmolni, de ha befújjuk az ülőalkalmatosságot ecetes vízzel, a szőrgomolyák messze elkerülik majd azokat.

7. Ha a vágott virágok hamar elszáradnak, legközelebb öntsünk a vázába egy kevés almaecetet, így máris tovább fognak tartani.

8. A piszkos napszemüvegeket is nagyszerűen megtisztíthatjuk ecetes vizes keverékkel.

9. A serpenyőnkben lerakódott zsíros szennyeződést úgy távolíthatjuk el a legkönnyebben, ha beleöntünk 1–2 bögre ecetet, és ugyanannyi vizet. Forraljuk fel pár percig a keveréket, majd utána töröljük ki a piszkot.

10. Egy kisebb poharat töltsünk meg félig almaecettel, majd födjük le nylon fóliával, lyukasszuk ki pár helyen. A szúnyogok, legyek berepülnek, de már ki nem tudnak jönni. Nagyszerű rovarcsapda.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek