KuriózumAnn Nichols: Így maradj minél több évet házas (Ezt tanultam 17 év...

Ann Nichols: Így maradj minél több évet házas (Ezt tanultam 17 év együttlét alatt, neked is segíteni fog!)

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

“17 éve vagyunk házasok. És ez állandó munkát igényel, nap mint nap tenni kell a boldogságért. Igyekszem mindig odafigyelni a férjemre, segítettem a lánya nevelésében is, mikor egy nő tanácsára volt szüksége. Ő akkor is végighallgat, ha nevetséges dolgokat mondok, és mindig együttérez velem. Átölel, amikor is én mindig elolvadok, a hideg lábaim kimelegednek, és érzem, hogy vonzódok hozzá” – nyilatkozta Ann Nichols az Elephant Journal-nak.

Fotó: Chris Goldberg/Flickr.com
Fotó: Chris Goldberg/Flickr.com

A következőkben Ann 8 olyan dologról fog beszélni, amellyel megőrizhetjük a boldogság lángját a saját házasságunkban.

1. Ítélőképesség

Ismernünk kell azt, hogy mi fontos igazán. Én nem emlékszem például az esküvőmre, az asztal díszítésre, a virágokra, a tortára, a manikűrömre, és a gyémánt gyűrűre sem. Csak arra az emberre, a közös érzésekre emlékszem, akivel együtt akartam és akarom most is leélni az életem. A többi csak körítés.

2. Határok

Szeretek nyerni, érdekes módon a férjem is. Az évek során megtanultam, hogy vannak helyzetek, mikor nekem van szükségem a győzelemre, de máskor megtanultam visszavonulót fújni, amikor nem szólók bele a döntéseibe, sőt elnézést kérek tőle, ha túlléptem a határt. Ehhez természetesen önkontrollra van szükség, hiszen ha ez megvan, akkor sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat, de főként a párkapcsolatunkat.

3. Új, közös tevékenységek

Nagyon boldog tudok lenni, mikor Rob és én találunk valami közös hobbit, tevékenységet. Tavaly nyáron mindennap együtt sétáltunk, és ezzel sok minőségi időt töltöttünk együtt, megerősítve a kapcsolatunkat. A különbségek sem jelentenek problémát, hiszen mások vagyunk, ő más zenei stílust kedvel, mint én, de ez így van jól, hiszen máskülönben lehet, hogy ellaposodna a házasság.

4. Figyelem

Elég egyszerű a képlet: ha valamire, vagy valakire nem figyelünk, előbb-utóbb valami gubanc kerekedik. Legtöbb ember a munkájára fordítja a legtöbb figyelmet, ami persze fontos, de nem szabad megfeledkezni a házastársunkról sem, hiszen ha rá nem figyelünk, akkor annak könnyen válás lehet a következménye. Mindig szakítsunk időt a társunkra, ha csak pár percet is, de hallgassuk végig, figyeljünk rá.

5. Hűség

A hűséget napjainkban leginkább abban a kontextusban szokás használni, hogy nem csaljuk meg a párunkat mással. A hűség viszont ennél több, például gyengítheti a házasságunkat, ha másoknak kibeszéljük a férjünket, ezzel ugyan testi hűtlenséget nem követtünk el, de valahol mégis eláruljuk a társunkat. Hűségesnek lenni azt is jelenti, hogy a társunk a legnagyobb bizalmasai vagyunk.

6. Az akarat, hogy működjön a házasságunk

Ha meg akarunk tanulni egy idegen nyelvet, ahhoz idő és energia kell, mert nem fog másképp menni. Nos, ahhoz, hogy jól működjön a házasságunk, szintén sok türelemre, munkára, energiára lesz szükség. Ezt kellene felfogni, mert másképp hiába csodálkozunk azon, hogy nem működik, kihűlt a kapcsolatunk, ha nem teszünk semmit annak érdekében.

7. Hála

A hála és az elismerés sok jót tehet egy házasságban. És nagyon könnyű is megfelelni neki, hiszen csak annyit kell mondanunk, hogy “köszönöm”. Bármilyen apró figyelmességnek örülni, hálásnak kell lenni. A befektetés megtérül.

8. Rugalmasság

Sok minden van, amihez nincs kedvünk, nem szeretjük az előre meghatározott programokat, látogatásokat, ahol sokszor minden kiszámítható. Ahhoz, hogy ez ne okozzon gondot a párkapcsolatban, rugalmasnak kell egy kicsit lenni. A férjem dolgaimhoz legtöbbször nem nyúlok, az az ő területe, és próbálok nem mérgelődni az esetleges rendetlenségei miatt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek