KuriózumAmikor állatok mentenek állatokat

Amikor állatok mentenek állatokat

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ugyan a filantrop oldalunk kulcsfogalma egyrészt emberszeretetet, másrész jótékony magatartást jelent, mégsem tudok jobb jelzőt aggatni a cikkben megtekinthető állatokra. Olyan ritka videókat gyűjtöttünk, ahol az állati áldozatvállalás, kockáztatás érhető tetten, és szintúgy megindító, mint az emberek esetében.

Harc a Krugerben

Erről a videóról már korábban is beszámoltunk. A zöldfülű, igencsak életveszélyes helyzetbe került bivalyt a csorda lovagias bátorsággal kiszabadítja jópár oroszlán, és egy krokodil karmai és állkapcsai közül. Soha ehhez mégcsak hasonlót sem tudtak filmre venni a vadont járó kalandorok, kutatók, tudósok.

Kutya ment kutyát az autópályán

Ha nem látom, nem hiszem. Két kutya próbálkozik átmenni Chile egyik nagyforgalmú autópályáján, de az egyiküket elcsapja egy autó és mozgásképtelen lesz. Társa, avagy őrangyala, állatokra nem jellemző módon megfordul, kockáztat és társát biztonságos helyre vonszolja – az út másik felére. Mindkét kutya túlélte (ahogy az a videón is látszik).

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YsP3dzVwj5YElefántok mentik meg utódjukat

Az elefántok híresek intelligenciájukról és szánakozási érzékükről. A felvételen egy bébi elefánt süllyed az iszapba, mellyel életét kockáztatja, de anyja és társai kihúzzák onnan.

Életmentő malac

Kismalac menti meg fulladozó komáját, egy kecskegidát. Nálam ez viszi a legédesebb életmentés díját! Ugyan nem David Hasselhoff-szerű csobbanás majd úszás és partra vontatás zajlik le a felvételen, de a kismalac addig taszítja a part felé gida társát, amíg az lábra tud állni, és ki tud jönni a vízből.

A nehézlovasság is beszáll a mentésbe

Egy újszülött impala a vadvilág egyik legveszélyesebb ragadozójával, a krokodillal vív élet-halál harcot. A hüllő lesből támadva elkapja a kis impalát, majd a vízbe rángatja, ahol már ő az úr. Egy hím víziló is látja a történteket, és nem rest lépni: a fullizom lovasság villámgyorsan beront a vízbe, és elzavarja a krokodilt, majd a partra nógatja az impalát.

Oroszlán menti meg az embert oroszlántól

Egy ketrecbe zárt hím oroszlánnak nem tetszik az egyik gondozó, aki a területén bámészkodik. Rövid és halk figyelmeztetés után rátámad, és csak a gondozó-nőstény oroszlán páros tudja lenyugtatni a kedélyeket. Szerencsére sikerül nekik!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=r0r6f1vlXsI

És végül újból kutyák

Ismeretlen módon két kutya reked egy kenuban, amelyek szégyenletes módon félnek a vízbe ugrani, és segítségét vakkantanak. A közelben lévő merész labrador rögtön vízbe veti magát, és a part felé húzza egy kötél segítségével a kenut (??). A felvételen nem látszik pontosan, de úgy vettem észre, hogy okosan a vontató kötélbe harap, és attól fogva húzza a kenut.

Dupla adag vacsorát neki!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek