KuriózumAmikor a nők fogják átvenni a vezetést - Tesla jóslatai a nemek...

Amikor a nők fogják átvenni a vezetést – Tesla jóslatai a nemek közötti egyenlőségről és a női emancipációról!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A legendás feltaláló megjósolta „ a nők fokozatos részvételét az új tevékenységi területeken”, valamint az „általuk történő fokozatos hatalom átvételt az említett területeken”.

Amikor a nők fogják átvenni a vezetést - Tesla jóslatai a nemek közötti egyenlőségről és a női emancipációról!
Fotó: wikimedia.org

A mérnök, fizikus és látnok, Nikola Tesla (1856 július 10 – 1943 január 7), egyike a tudományos kutatások úttörőinek és az emberiség nagy feltalálóinak. Munkássága utat nyitott a wireless-en alapuló kommunikációban, mely nélkül ma nem írhatnánk ezt a cikket sem. Azonban nem csak a tudományos feltevései voltak meghatározóak, hanem megérzései, azt illetőleg, hogy ezen felfedezések milyen mértékben változtatják meg az emberiség jövőjét.

Az egyik legmeglepőbb jóslata a jövő tekintetében a nemek szerepének változására vonatkozott. Meglátása szerint, a vezeték nélküli technológia nagyban hozzájárul a női emancipációhoz, felszínre hozva a nők rejtett és évszázadokon keresztül elnyomott tudását.

1926 januárjában, egy John B. Kennedy nevű riporter a fenti gondolatokkal kapcsolatosan készített Teslával interjút, mely a „Colliers” nevű lapban jelent meg, „Amikor a nők veszik át a vezetést” címmel. Ebben a cikkben Tesla többek közt megjósolta a mai iPhone-ok megjelenését is.

A modern nő, napjainkban nem a férfi külső jegyeinek utánzásával bizonyítja a vele való egyenlőségét, majd felsőbbrendűségét, hanem a benne felébredő magas intelligencia szint által.

Ezt már olvastad? Nikola Tesla időutazó gépen dolgozott: “Egy időben láttam a múltat, jelent és jövőt”!

A történelem során folyamatosan elnyomott női modellnek, a technológiai robbanást követően, sikerült kibontakoznia a társadalom minden területén és megcáfolta az addig rá jellemző alacsony intelligencia szintet. Az emancipáció következtében, a modern nő, legalább annyira képzett, mint férfi társa. Hedy Lamarr, aki nő létére szintén hozzájárult a wifi kifejlesztéséhez, megerősítette Tesla jóslatait, mint ahogyan az a sok – sok nő, akik egyre több fontos vezetői pozíciót töltenek be világszerte.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek