LélektárAmiért a mai napon hálás vagyok – üdvözöllek a varázsló iskolában!

Amiért a mai napon hálás vagyok – üdvözöllek a varázsló iskolában!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A hálának gyógyító és varázshatalma van. Haragot, szomorúságot, elégedetlenséget, kétségbeesést, neheztelést pillanatokon belül képes belső békévé változtatni. Minden emberben ott rejlik egy belső varázsló, egy mágus. Bármit is élnénk át, mindig van, amiért hálásak lehetünk. Nem elég ezt tudatosítani, ahhoz, hogy a varázs megtörténjen, ki kell mondani a varázsszót.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Az élet varázslóiskolájában minden varázsszót annyiszor szabad kimondani, ahányszor akarjuk. Vigyázz! A „nekem nem sikerül semmi”, „engem nem szeret senki”, „buta vagyok”, „fölösleges vagyok”, „tehetetlen vagyok”, „nem tudom megcsinálni”, és ehhez hasonló varázsszavakkal óvatosan bánj, persze használhatod őket, ha ezt választod, de majd eljön az idő, amikor rengeteg energiát kell majd belefektess abba, hogy megtanuld azt a mágiát, ami hatalmukat megtöri. A jó varázsló jót akar, nemcsak magának, hanem másoknak is.

A legerősebb varázsszó egyike a „hálás vagyok”. Olyan erős, hogy csupán az egyszerű olvasása képes egy icipicit is megnyugtatni a lelket. Érezted? Minél többször használjuk ezt a varázsszót, ereje annál nagyobb lesz. Mindennapi használata igazi, bölcs varázsló tulajdonsága és erénye. A varázsa abban rejlik, hogy azon dolgok közül, amiket átélsz vagy amikkel szembesülsz és nagyon nehéz elfogadnod (például betegség, gyász, veszteség), vagy amin nem tudsz változtatni (a múlt, bizonyos megtörtént élethelyzetek) – mindezeknek helyet ad az életedben és benned, teret ad nekik, elfogadja őket a maguk lehetőségeivel és korlátaikkal egyaránt.

„Hálás vagyok” annyit tesz, mint igen-t mondani az életre.

Felmerül a kérdés, hogy kinek is tartozunk hálával? (Ne próbáld megválaszolni, ha nem hiszel istenben, egy teremtőben, egy szellemi vezetőben, egy titokzatos mindenható rendben, ami a világot működteti, mert megnehezíted a dolgod.) Csak egyszerűen légy hálás az Életnek – hisz benne rejlik minden, ami isteni, ami megteremti a rendet világodban és szeretve vezet, függetlenül attól, hogy hiszel-e benne vagy sem. Az élet varázslóiskolájában tanuló tanítvány tudja, hogy csak egyszerűen hálát kell adni, ki kell mondani a varázsszót, csak ennyi a dolga, és a varázs megtörténik – legeslegelőször benned, majd a világban.

hala
De a bölcs varázsló azt is tudja, hogy több módja is van ám a hálaadásnak:

  • Gondolattal teremti meg a varázsszavakat – elcsendesedik, visszavonul a rohanó világ zajától és a hálára gondol (talán hálával), arra, ahogyan ez a gondolat a belső csendjében rezonál, és így elméjében tömérdek olyan gondolat, élmény, emlék bukkan majd fel, amiért hálás lehet (korunk egyik Nagy Varázslója azt mondta: „az ember semmit sem vehet, ha nem az égből adatott neki, bizony, még a gondolatainkért is hálát kell adnunk – mert megsúgják őket”).
  • Szóval – nevén nevezni mindazt, amiért hálásak vagyunk, az csodálatos. Ha naponta egyetlen egy dologért is hálásak vagyunk és ezt hangosan, konkrétan megfogalmazva ki is mondjuk (tükör előtt kimondjuk például), sokkal jobban felélénkíti szellemi jólétünket, mintha magunkba tartanánk azt. Próbáld ki, tedd meg! De minek is beszélni egy tükörhöz, ha ott vannak embertársaink, akikkel nap, mint nap találkozunk. Biztos ismersz valakit, akinek hálával tartozol, hogy melletted volt nehéz napjaidban és a jó napokon sem ment el, vagy aki meghallgatott, de még az ordibáló főnöködnek vagy a morcos kasszásnőnek is hálás lehetsz. Nem kell nagy szavakkal háládat kifejezned, egy “köszönöm” megteszi, ha szívből, őszintén köszönted megtörténik a varázs. Az élet varázslóiskolájában mindenki egyszerre tanítvány és diplomás varázslómester is, tehát mindenki tanít mindenkit, mindenki tanul mindenkitől. Élj azzal a lehetőséggel, hogy hálás lehetsz tanáraidnak, akiket az élet utadba sodort, még ha nem is azt a leckét tanultad tőlük, ami jól esett volna – lehet, hogy pont erre a leckére volt szükséged ahhoz, hogy bölcsebb mesterré válj. Te csak légy hálás.
  • Cselekedettel – fogadd ezt a kézfogást, ezt az ölelést, ezt a mosolyt, ezt az ajándékot, ezt a virágot, ezt az adományt, ezt a levelet, a mostani jelenlétemet, figyelmemet, türelmemet, szeretetemet hálám jeléül – amikor egy szó túl sok vagy túl kevés. Ismerős? Annyiszor megtetted már, ne hagyd ki most se. Élj vele! Varázsolj!
  • Teljes lélekkel, teljes élettel – az az ember, aki teljes lelkével, teljes szívével, teljes életével alázatosan hálás, békét hordoz önmagában és békét teremt a világban. Ha ilyen emberrel találkozol puszta jelenléte békét sugároz, benned is felébreszti a békét, a szeretet, elfogadás és hála gyógyító erejét. Ez egy gyógyító jelenlét. Minden mozdulata, gesztusa, mimikája arról szól, hogy őszintén szereti és elfogadja az életet, és hálás minden megtapasztalásért, felismeri az élet kínálta lehetőségeket és él velük, ismeri az életet, és végtelenül hálás. A nehézségek nem törik meg, sőt, fejlődik általuk. Foglalkozik embertársaival, elfogadja őket, ugyanúgy, mint önmagát. Az a hála és béke, ami belőle sugárzik messziről felismerhető. Ha már volt alkalmad találkozni ilyen emberrel, pusztán rágondolni is könnyít, gyógyít a lelkeden. Engedd meg magadnak, hogy befogadd a békét, s tanulj tőle. A rendszeres meditáció, az ima (nem az elme imája, hanem a szív imájánál is mélyebb ima), amikor “megadod” magad az életnek és feltételek nélkül mindennek, ami élet és isteni és még több annál, és teljes lelkeddel-lényeddel-valóddal egyszerre része is vagy a megnyilvánultnak és mégsem – ez a titkos varázslat. E mágia elsajátításához kíméletlen önismeret, fegyelem, alázat, hit, elfogadás, kitartás gyakorlása szükséges. És sok sok varázslatra – benned.
  • Még csak egy módját hadd említsem meg a hálaadásnak: azt, ahogyan csak TE tudsz hálát adni. A TE saját gondolataiddal, cselekedeteiddel, lelkeddel, életeddel, s nem a szomszédasszony, sem a feleséged, vagy valamilyen spirituális vezető, hanem TE magad! Minden varázsló egyedi, a saját varázsszavait használja, és minden varázslat, ami belőled megszületik pótolhatatlan, megismételhetetlen és sajátos. Én nem tudok helyetted varázsolni, te sem tudsz más helyett, hiába szeretnél. Neked kell varázsolni, csakis úgy, ahogyan te magad tudsz! Adj hálát olyan módon, ahogyan csak te tudsz. A világodnak és az én világomnak is szüksége van a TE SZEMÉLYES VARÁZSLATODRA. Így, együtt, csodákat varázsolhatunk.
Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Fontos, hogy mindig őszintén adj hálát, ne csapd be önmagad, nem bűvészmutatványos vagy illuzionista vagy, hanem életed varázslómestere. Ne mindig várj külső változást, az csak akkor történik, amikor megértél rá. De a hála azonnal gyógyítani fog belül, benned, meg fogod érezni, benned történik majd a varázslat, és előbb utóbb sugározni fog(sz).

Csakis azért lehetünk hálásak, amink VAN. Például sosem lehetek hálás azért, hogy nem volt vakbélműtétem, vagy, mert nem vagyok a megözvegyült ismerősöm, rákos megbetegedésben elhunyt távoli rokon helyében, stb. Nem. De! – hálás vagyok saját betegségemért, mert másképp nem ismertem volna meg a lelkem erősségét, testem gyengeségét, vagy, hálás vagyok, amiért az az ember, aki elhunyt, része volt életemnek s gazdagított rajta, vagy, hálás vagyok, hogy a reggel lekéstem a buszt, így magammal lehettem még tíz percet, hálás vagyok, hogy felmérgesített az anyósom, így tudom hol kell még dolgozzak magamon, stb. Máskor meg csak egyszerűen hálás vagyok, hogy van egy tető a fejem fölött és ma is ettem, és reggel felébredtem, és hálás vagyok, hogy a hideg megcsípett s szép piros lett tőle az arcom, hálás vagyok a szerveimnek, hogy egyáltalán vannak s még mindig működnek, hálás vagyok, hogy képes vagyok szeretetet, fájdalmat, bánatot érezni, hogy egy megható élettörténet könnyet csal a szemembe, hogy minden nap megölelhetek valakit, hogy ahogy kiöntöttem a kávét szép pillangóforma lett a padlóra, hogy az éjjel nem tudtam aludni s így többet gondolhattam szeretteimre, hálás vagyok a gondolataimért, hogy látok, hallok, álmodozhatok, tervezhetek, hogy megérinthetem a havat, s hogy kisfiam mindig felhív mikor jön haza az iskolából, s szól, hogy melegítsem a tejfölös karalábé levest…

Mindig akad valami, valaki, amiért vagy akiért hálát adhatunk. Mindennap. Ma is. Ha az a személy, akinek köszönettel, hálával tartozunk, már nem él, vagy nincs már lehetőség arra, hogy személyesen kifejezzük hálánkat, nem baj, ne keseredj el, csak hunyd le a szemed, őszintén költöztesd őt szívedbe s köszönd meg azt neki, amit meg kell köszönj. Ugyanígy adj hálát a múltadért, azokért a megtörtént dolgokért, amiken már nincs hatalmad változtatni. A hála segít elfogadni mindezt, így szabad leszel igen-t mondani mindazokra, amiken tudsz változtatni.

Kívánom Neked, hogy mindig felismerd azt, amiért hálás lehetsz. Kívánom Neked, hogy mond ki a varázsszót! Varázsolj önmagadban és a világban! Nemcsak ma. Mindennap. S légy hálás, hogy életed ilyen nagy hatalmú varázslója lehetsz.

Birtalan Katalin

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek