OtthonÁlomkert az ablakban – ablakkertészet

Álomkert az ablakban – ablakkertészet

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nincs kertes lakásod, mégis szeretnél virágokat az ablakodba? Megvan rá a megoldás és egészen egyszerű. El lehet felejteni a kis cserepes dísznövényeket, mert igazi kertet lehet építeni az ablakokba.

ablak-kert

Az ablakkertészet igazi művészetnek számít, mert rengeteg hasznos növényt elő lehet állítani saját magunk számára. Arról nem is beszélve, hogy ezekről biztosan tudjuk majd, hogy nem érte őket gyomirtó.

Nagyon hosszú ideje már, hogy egyesek az ablakukba termesztenek sok zöldséget meg fűszereket. Ennek megvan a logikus magyarázata: vagy kevés a hely, nincs kert, vagy éppen a törékeny fűszernövények érzékenyek a kinti időjárásra.

A növények elrendezése a másik fontos szempont. Itt csak a képzelet szab határt, mert manapság már a függőleges kertek jöttek divatba, a hagyományos „cserép az ablakban” helyett, mert általuk több növényt lehet termeszteni.

A legegyszerűbb módja és egyben a legérdekesebb is egy amerikai nő találmánya. Britta Riley pillepalackokat használva épített kertet. Egyiket a másikba téve hozta létre a függőleges kinézetet, majd minden pillepalackba növényt ültetett, amelyek a palackba vágott lyukakon át nőttek. A táplálásukat egy levegőpumpa segítségével végezte, ami biztosította a tápanyagdús folyadék eljutását mindegyik gyökérhez.

Lenyűgöző, nem?

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek