Az embereket mindig is foglalkoztatták az álmok, az alvás közben bevillanó eseményeknek, történéseknek a különböző kultúrákban, civilizációkban még mai is nagy jelentőséget tulajdonítanak. Biztos mindenki megtapasztalta azt, hogy milyen az, amikor egy jó, kellemes álom után ébred fel az ember, de az sem ritka, ha valakit rémálmok gyötrik, és akár az éjszaka közepén is felriad.

Fotó: Cesar T Sanchez/Flickr
Fotó: Cesar T Sanchez/Flickr

A kellemetlen, rossz álmok a napközben felhalmozódott stressz miatt is előjöhetnek, vagy a cselekedeteink, viselkedésünk is előcsalogathatja a negatív, félelemmel, szorongással, feszültségekkel teli álomképeket.

Vannak olyan álmok is, amelyek balsorsra, valamilyen rossz történésre utalhatnak. Nézzük, hogy melyek ezek:

Álmok, amelyek betegségre utalhatnak

A néphit úgy tartja, hogy ha azt álmodjuk, hogy a hajunk, vagy valamelyik ismerősünké megőszül, hamarosan betegséggel kell szembenézzünk, vagy annak, akinek a tincsei kifakulnak. Még egészségügyi rosszullétre utalhat, ha szuvas fogakkal, vérrel, vagy romlott élelmiszerekkel álmodunk, viszont hamar kigyógyulunk a kórból, ha szakadt, kilyukadt ruhák jelennek meg álomkép formájában.

Aggódásra adhat okot, ha vak emberrel álmodunk, ez azt jelentheti, hogy számunkra egy fontos ember megbetegedhet. A ketyegő óra is valami egészségügyi problémára utalhat.

Álmok, amelyek a halál eljövetelét sejtetik

Ha fekete fátyollal és sállal álmodunk, akkor ez bizony a halál, az elmúlás jele lehet, leggyakrabban egy közeli rokon elvesztésére utalhat. Ha azt álmodjunk, hogy kiesett az egyik fogunk, vagy egy fogatlan emberrel találkozunk (szintén álmunkban), ez is azt jelezheti előre, hogy egy közeli hozzátartozónk meg fog betegedni, vagy akár el is hunyhat. Ugyancsak a néphit szerint a bagollyal való álom is halál eljövetelét jelentheti.

Álmok, amelyek a rossz hír érkezését jelzik

Ha álmunkban egy elhunyt rokonunk, szerettünk szavát halljuk, akkor számíthatunk arra, hogy rossz hírt kapunk. A sár, a fejsze, a hajhullás is kellemetlen hír érkezésére utalhat.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.