HolotropikumAlmalé – egy pohárnyi orvosság

Almalé – egy pohárnyi orvosság

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az almalé egyike a legolcsóbb gyümölcsitaloknak, amelyet te magad is elkészíthetsz otthon, évszaktól függetlenül. Amennyiben azt a maga természetességében fogyasztod, adalékok és egyéb plusz-hozzávalók nélkül, a vitaminok és ásványi anyagok valamennyi jótékony hatását magában rejti!

Fotó: photl.com

Létezik egy angol közmondás, amely lefordítva annyit jelent: Naponta egy alma távol tartja az orvost a háztól. („An apple a day, keep the doctor away.”) De nemcsak a nyers alma képes erre, hanem az abból frissen csavart lé is.

Az antioxidánsok ereje egy pohárban

Az alma rengeteg C-vitamint tartalmaz, amely a legerősebb antioxidánsként ismert, és amely hozzásegíti a szervezetet ahhoz, hogy sikeresen felvegye a harcot bizonyos betegségek, valamint a rák leküzdésében. Egy 2008-as tanulmány szerint, az almakivonat meggátolja a bőr-, mell- és gyomorrák kialakulását. Fontos vitaminforrás azok számára, akik sportot űznek vagy hosszú ideig tartózkodnak az edzőteremben, ugyanis nem engedi, hogy a test veszítsen az energiájából. Egy 2002-ben készült felmérés azonban azt állítja, a friss, egész gyümölcsben mégis több a tápérték, mint annak a kicsavart levében.

Jobb memória az almalé által

Az évek múltán az agy is megöregszik, az emlékezőképességünk pedig a normálisnál jobban is kihagy. Az almalé azonban segít megelőzni az Alzheimer kórt, a kísérletek ugyanis azt eredményezték, hogy ezen gyümölcs hatására több neurotranszmitter keletkezik (amely kapcsolatot teremt az idegsejtek között), ezáltal pedig javul a memória.

Egészséges tüdő az almalének köszönhetően

Az almalé pektinben gazdag, amely hozzásegíti a szervezetet ahhoz, hogy megszabaduljon a toxinanyagoktól. Ezek jó hatással vannak a tüdőkre is, így nagy segítség azok számára, akik légúti problémákkal, tüdőbajokkal küszködnek, beleértve a dohányosokat is.

Fotó: photl.com

Helyes emésztés, hála az almalének

Habár sokkal kevesebb rostot tartalmaz, mint a nyers, egész gyümölcs, az almalé is képes karbantartani az emésztőrendszert. Olyan feloldódó rostokat tartalmaz, amelyek javítják a gyomorműködést és ezáltal az emésztést. Viszont ha nagy mennyiségben fogyasztod, ellenkező hatással lehet rád.

Talán még nem tudtad, de amennyire jó és javallott az alma és a belőle készülő lé, annál veszélyesebb a gyümölcs magja! Az apró, sötétbarna magokban ugyanis cián található, ez pedig mérgező. Nem kell megijedned, ha egy-kettő belepottyant az italodba. Azonban vigyázz, mert minél többet fogyasztasz el, a mérgezés veszélye annál nagyobb lesz. Ezért még mielőtt hozzálátnál a csavaráshoz, bizonyosodj meg afelől, hogy minden magtól megszabadultál!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek