Blog„Alkoholmentes esküvőm volt - egy valóra vált álom, de a vendégeim kiakadtak...

„Alkoholmentes esküvőm volt – egy valóra vált álom, de a vendégeim kiakadtak miatta”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az esküvő az a nap, amikor a menyasszony és a vőlegény bármit megtehet, amihez kedve szottyan – ez a nap róluk szól, és úgy szervezik, tervezik meg, ahogy ők szeretnék, a saját elképzeléseik és közös döntéseik alapján, melyeket a násznépnek illik tiszteletben tartani. Vannak azonban kivételes esetek, amikor a menyegző igazán rendhagyó módon, a tipikus szokásoktól eltérően zajlik, ezt pedig kevesen tudják elfogadni.

Egy menyasszony, aki nemrég tartotta álomesküvőjét, arról áradozott a közösségi médiában, hogy mennyire csodálatos volt a szertartás – a vendégei azonban nem voltak lenyűgözve, mi több egyesek füstölögtek a dühtől, mivel nem volt alkohol a kínálatban.

Az elégedetlen násznép „hisztije” miatt ő és a férje már kevésbé vannak meggyőződve arról, hogy helyesen döntöttek, amikor alkoholtilalmat rendeltek el az esküvőjükön, holott ez egy fontos eleme volt az álmuk valóra váltásának.

A menyasszony azzal érvelt, hogy ő maga nem iszik, és gyakran érzi magát „kényelmetlenül” részeg emberek közelében, ezért, hogy elkerülje a negatív érzéseket az esküvője napján, a párjával közösen úgy döntött, hogy „száraz” esküvőt tartanak.

És bár úgy gondolta, hogy mindenki „elképesztően jól” fogja érezni magát, később rájött, hogy a nagyapja és három barátja nem volt annyira lenyűgözve. Mindannyian azt az üzenetet küldték neki, hogy nem mentek volna el az esküvőjére, ha tudják, nem lesz alkohol.

A menyasszony a Redditen osztotta meg szíve bánatát, a következőképpen.

„Két hete házasodtam össze életem szerelmével, Felixszel. És ez volt életem legboldogabb napja, eltekintve ettől a kis apróságtól. Szóval, egyáltalán nem iszom alkoholt. Nem szeretem, és ami még fontosabb, nem szeretem, ahogy a legtöbb (nem mindegyik, de a legtöbb) ember viselkedik, miután túl sokat fogyasztott, kényelmetlenül érzem magam tőle.

A férjem időnként iszik egy-egy sört vagy bort, de legfeljebb félévente egyszer. Vannak viszont olyan emberek a családban, akik szeretnek túl sokat inni, és nagyon furcsán viselkednek, és ez engem ugyanolyan kellemetlenül érint, mint ahogy fentebb említettem. Emellett udvariatlanok és tiszteletlenek lesznek, ha részegek” – magyarázta az ara. Ráadásul az alkohol drága, és mivel nekik abszolút nem volt fontos, ezért döntöttek úgy, hogy „száraz” esküvőjük lesz.

„Sokféle italt szolgáltunk fel (koktélok, gyümölcspuncsok, gyümölcslevek, alkoholmentes borok), így mindenki kaphatott valamit, ami ízlett neki. Finom ételeket ettünk és elképesztően jól éreztük magunkat, amíg a nagyapám rá nem jött, hogy [minden ital, szerk.] alkoholmentes volt. Heves dührohamot kapott” – folytatta az ara.

„Miután befogta a száját, még mindig fantasztikusan éreztük magunkat. De miután visszatértünk a nászutunkról, ami tegnap volt, elolvastunk néhány üzenetet, amit a nászút alatt kaptunk. A legtöbbet a nagyapámtól kaptam, de néhányat három barátomtól, akik az alkoholhiányra panaszkodtak, és hogy nem jöttek volna el, ha tudják, hogy nem lesz alkohol” – árulta el a menyasszony.

A kommentelők megvédték az arát, és sokan egyetértettek vele. Az egyikük azt írta: „Ez a te esküvőd. Mindenki másnak tetszett, és még arra is törekedtél, hogy alkoholmentes koktélokat és bort is szerezz. Mindent megtettél, hogy mindenki boldog legyen, miért zavarja ennyire a nagyapádat, hogy nincs alkohol az esküvődön?”.

Egy másik hozzátette: „Ez a te esküvőd. Te csinálod magadnak. Valószínűleg figyelmeztetned kellett volna az embereket, hogy nem lesz alkohol. Mivel az alkohol normális az ilyen eseményeken, ésszerű elvárni. De az, hogy nem biztosítottad, nem bűn.”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek