Kuriózum„Alig várom, hogy a gyerekeim elköltözzenek itthonról, hogy végre újra élvezhessem a...

„Alig várom, hogy a gyerekeim elköltözzenek itthonról, hogy végre újra élvezhessem a karácsonyt”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A karácsony az év egyik legvarázslatosabb időszaka, de rendkívül stresszes is lehet, különösen a szülők számára, akik igyekeznek a lehető legszebb ünnepet biztosítani a gyerekeiknek. Egy édesanya pedig bevallotta, hogy egyáltalán nem leli örömét az ünnepi időszakban, és alig várja, hogy a gyerekei felnőjenek és elköltözzenek otthonról, hogy a férjével kettesben tölthessék a karácsonyt.

A nő a Mumsnet fórumon számolt be arról, hogy annak idején imádta a karácsonyt, mióta azonban gyerekei születtek, nem tudja élvezni az ünnepeket. Elmondta, hogy a gyerekei most tizenévesek, de alig várja, hogy felnőjenek, mivel az ünnepi időszak túl sok stresszel jár, különösen, mert a gyerekek szeretik átvenni az irányítást a fadíszítés körül. Ugyanakkor nagyon fárasztónak találja azt is, hogy mindenki elvárásainak meg kell felelnie, és úgy érzi, számára így semmi varázslat nem marad az ünnepben.

„Imádtam a karácsonyt, mielőtt gyerekeim lettek volna, és tudom, hogy nem leszek népszerű, ha ezt mondom, de a gyerekek jelenléte tompítja számomra a varázslatot” – írta.

„Tudom, hogy minden a gyerekekről szól, és őket kell előtérbe helyeznem, amit meg is teszek, és különlegessé teszem számukra, de önző módon utálom a stresszt, amit ez okoz” – folytatta, hozzátéve, hogy csak egy csendes, nyugodt karácsonyra vágyik, és bevallotta, hogy azok a csodálatos pillanatok a gyerekeivel, amikre számított, valahogy soha nem következtek be.

„Vannak barátaim, akik azt mondják, hogy a karácsonyok annyira varázslatosak, ha gyerekeid vannak, de én évek óta próbálom megérteni ezt, és nem sikerült. A gyerekek előtt igazi karácsonyimádó voltam, de a gyerekvállalás nagyon eltompította számomra a varázslatot.”

Elismerte, hogy bűntudata van, amiért így érez, de kíváncsi volt más szülők véleményére is. „Szóval itt az ideje, hogy kimondjam……. Alig várom, hogy gyerekmentes karácsonyom legyen, hogy visszakapjam a varázslatot. Amikor ma beszéltem anyukámmal, azt mondta, hogy most sokkal jobban élvezi a karácsonyt, illetve az azt megelőző időszakot, mint amikor még otthon éltünk.”

A nő brutálisan őszinte vallomása elég nagy visszhangot váltott ki, és a fórum felhasználóinak véleménye megoszlott a kérdésben. 500 válaszból 62 százalék úgy vélte, hogy a nő észszerűtlen, míg 38 százalék szerint rendben van, hogy így érez.

Egyes hozzászólók azzal érveltek, hogy egyszerűen túl nagy nyomás nehezedik rá, és változtatnia kell az elvárásain, ha szeretné újra úgy élvezni az ünnepet, mint korábban.

„Azt hiszem, ez attól függ, hogy mit hozol ki belőle, milyen elvárásokat támasztasz vele szemben, és mekkora nyomás alá helyezed magad. Ez nem kifejezetten a gyerekekkel kapcsolatos abban az értelemben, hogy nem ők jelentik a problémát. A probléma az, hogy hatalmas stressznek teszed ki magadat, mert szeretnéd elérni a nem létező „tökéletes” karácsonyt” – írta egy válaszadó.

Mások átérezték a helyzetét, és sok édesanya bevallotta, hogy számára is rendkívül stresszes időszak a karácsony, különösen, ha tizenéves gyerekeik vannak.

„Vigyázz, mit kívánsz. Gyerekként imádtam a karácsonyi ünnepeket, és imádtam a karácsonyi ünnepeket a gyerekeimmel együtt. Most, hogy elmentek otthonról, csak én és a férjem vagyunk. És bár élvezzük a karácsonyt, az ételt, az italt, az ünnepi fényeket, a fát, az ajándékokat, a karácsonyi énekeket, stb., a varázslat eltűnt. Remélem, hogy visszatér, amikor majd unokáink lesznek” – írta egy másik hozzászóló.

Egy valaki pedig kiemelte, hogy talán a nő édesanyjának hozzáállása lehetett az, ami befolyásolta őt: „Az édesanyád azt mondta, hogy jobban élvezi a karácsonyokat, mióta elköltöztél? Nem lehet, hogy ez vette el a gyerekeiddel töltött karácsonyok örömét? A karácsony a gyerekekkel csodálatos! Szerintem nélkülük nincs meg az igazi varázslat” – írta.

Egy másik édesanya azonban teljes mértékben együtt érzett a nővel. „Én a lehető legvarázslatosabbá teszem a karácsonyt a 3 gyerekünk számára, de egyáltalán nem élvezem, annyira stresszes.”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek