Lélektár“Alig vagyok születőben…” - Kilenc hónap csodája három percbe zárva!

“Alig vagyok születőben…” – Kilenc hónap csodája három percbe zárva!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nesztelenül és gyorsan bomlott ki a természet idén tavasszal is, és a halványzöld élet újra betöltötte a világot megannyi apró csodát sejtetve.

Én csak álltam a házilag összebarkácsolt keltetőgép előtt, és hallgattam, amint a tojáshéj minden ellenállás nélkül átadta magát a természet rendjének és alázattal, apró roppanással adott utat az új életnek.

Egy pillanatig csönd lett, várakozással teli érzés, miközben a gondos gazdasszony így szólt: “a kiscsibéknek nem, de a rucáknak friss kalács illatuk van, mikor kikelnek”…

Közben mocorogni kezdett valamiféle pihés élethírnök a tojásban. Türelmetlenül dobta le magáról az őt rejtő langyos tojáshéjat. Tétován néztünk farkasszemet. Isten hozott élet!

Néztem és nem értettem. Alig három hete egy hétköznapi tojás voltál. Egy kis fehérje, egy kis sárgája, törékeny tojáshéj. És ott bent, elzártan a világ zajától megtörtént a csoda. Sem köldökzsinór, sem vér, sem oltalmazó méh, és mégis most itt csipogsz pihésen a szemembe. Lenyűgözöl!

Aztán magamra ismertem, magamban is felismertem. Kilenc hónap csodája összecsomagolva gondosan génjeimbe, tudatomba, tekintetembe zárva. Mégis alig vagyok születőben…

Megfogták a kezem és mire észhez kaptam koromsötét lett, csak egy apró fénynyaláb világított a keltetőgép melletti asztalon. Figyeld! itt van ez a tojás. Most belenézhetsz. Ebben születőben van a csoda – csodatojás – , ez meg csak hétköznapi olyan rántottának való.

Körülvett a sötét, de kíváncsi tekintetem többet látott, mint azelőtt valaha. Az életet ott benn a tojáshéjon átszűrődő narancssárga fényben. Aztán bekebelezett az élmény, kibontotta lelkem és én lettem a fény. Így írt testembe kilenc hónapon át csodát az engem körülölelő méh. Jó lenne újra látni és átélni a csodát, ahogy nesztelenül bomlik ki a testem rügye, szökken szárba, virágzik és kel életre. Alig vagyok megszületőbe…

Nemrég találtam erre a videóra, amelyben kilenc hónap csodája van három és fél percbe zárva:

Ilyés Zsolt

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek