HolotropikumAkár egy 5 perces dühkitörés is 6 órára blokkolhatja az immunrendszered

Akár egy 5 perces dühkitörés is 6 órára blokkolhatja az immunrendszered

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Figyelj oda a dühkitöréseidre, mert egy 5 perces krízis 6 órára legyengítheti a immunrendszered!

Talán a leghíresebb román neurológus és pszichiáter, Dumitru Constantin Dulcan, 1981-ben publikált egy könyvet, amely tudományos körökben is nagy port kavart. A Formula As-nak adott interjúban a professzort arról kérdezték, hogy milyen lelki mechanizmusok okoznak leginkább betegségeket, és ennek mekkora részét képezi a stressz.

“A mai ember által tapasztalt stressz rossz hatással van az egészségre, hiszen a stressz egy a testet, lelket érő traumára adott válaszreakció, ami befolyásolja a neuronok állapotát, a DNS-t, és az immunrendszert. A stressz hatására például csökken, vagy teljesen leáll az idegsejtképződés, ezért van annyi memóriával küzdő, Alzheimer-kórban szenvedő ember manapság.” – mondja az orvos.

„Ha a stresszel párosul a harag, a düh érzet, akkor az immunrendszer teljesítménye akár 5-6 órával is csökkenhet, ilyenkor a fehérvérsejtek nem végzik megfelelően a munkájukat, nem tudják ellátni a feladatukat, és a nyirokrendszer csak nehezen tudja előállítani ezen nagyon fontos, a védekezést szolgáló sejteket. Arról is érdemes szót ejteni, hogy a stressz, a gyűlölet, a harag, a düh, a bizalom hiánya olyan folyamatokat indít be a szervezetbe, amelyek hozzájárulnak a test pH-szintjének felborulásához, és savas közeg alakul ki, amely kedvez a betegségeknek, például a ráknak” – közölte a neves professzor.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek