KoktélAjánló: Dr. Lenkei Gábor - Élni jó!

Ajánló: Dr. Lenkei Gábor – Élni jó!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Dokumentumfilm, azaz inkább előadás, amely egy új egészségkultúrát szándékszik megvalósítani, létrehozni, hadat üzenve a gyógyszeriparnak és az azzal keveredő érdekeknek, amelyek szándékosan termelik ki a betegeket, betegségeket.

Dr. Lenkei Gáborról jó tudni, hogy vallását tekintve szcientológus, és ebbe kapaszkodva rengeteg kritika éri jobbról is és balról is, folyamatosan. 2008-ban elhangzott előadásában röviden, humorosan szántja végig olyan fogalmak egész sorát, mint pszichoszomatikus betegségek, életenergia, egészségügy, egészség, betegségügy, és nagyrészt arra a következtetésre játszik, hogy valójában az egész gyógyítani szándékszó tevékenység az orvosok, de sokkal inkább a mögöttük meghúzódó “egészségügy” részéről torz, mivel nem az egészséget serkentik, hanem a betegségekre fókuszálnak. Ez két különböző fogalom, és maga, mint egészségügy nem létezik, csupán betegségügy.

Az előadás kulcsmotívuma az életenergia skálájának képletes bemutatása, mely mellőz mindenféle ezoterikus, megfoghatatlan sallangot, és egyszerűen mutatja be azt, hogy az egészséges, tettrekész, derűs, vidám és boldog embert milyen nehezen csapja ágynak a betegség, és az ilyen embernek milyen érezhető kisugárzása van. Innen egyenes úton rátér a magas szintű életenergiához vezető útra, annak is az első pillérére: a táplálkozásra. Lenkei és csapata elképzelése szerint az egészség megőrzésének legfontosabb mozzanata maga a helyes, egészséges táplálkozás, és részletesen kifejti elképzelésüket, rengeteg és annál is több tárgyi, megfogható bizonyítékkal alátámasztva – természetes humorral.

Az előadás erősségei: humor, felkészültség, racionalitás, könnyed előadásmód, közvetlenség, szórakoztatás és figyelemfelkeltés.

Az előadás gyengesége: ahogy én észrevettem, egy vagy több vitamincsomag népszerűsítése, promoválása a cél valamilyen szinten, bár ettől az igyekezettől eltekintve én csak nyertem az egészből. Veszteni semmiképpen sem semmit, még a bő 1:50:00 perces előadási idő ellenére sem.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek