Az agyag bőrre gyakorolt kedvező hatását elsősorban revitalizáló, fertőtlenítő, pórus összehúzó és tisztító hatása által fejti ki. A gazdag ásványi anyag tartalmának köszönhetően élettelivé varázsolja a bőrt.

Írtunk már az agyaterápia méregtelenítő hatásáról, most a bőrre kifejtett hatásáról szeretnénk beszámolni. A pakolás előtt a bőr teljes és mély tisztítása szükséges, eltávolítva a sminket és lemosva a napi szennyeződéseket. Egy megfelelő állagú krém eléréséhez 2 kanál agyagport keverjünk össze 150-200 ml vízzel.

Pár tipp a főbb bőrproblémákra

A bőr típusának függvényében más összetevőkkel is kombinálható a kedvező hatás érdekében.

A normál bőrtípus esetében elegendő sima ásványvízzel elkészíteni az arcpakolást.

A pattanásos és zsíros bőr esetén friss uborka, vagy paradicsomlevet keverhetünk a maszkba. Ez eltünteti a bőr zsíros jellegét, összehúzza a pórusokat és csökkenti a faggyúmirigyek működését.

Száraz, fáradt bőr esetén ajánlott hidegen sajtolt olajbogyó olajjal dúsítani az agyagot és érzékeny bőr esetén méz és tojás sárga teheti gazdagabbá az arcpakolást. Ezáltal intenzív hidratáló hatást érhetünk el.

A pakolást a homlokra, nyakra és mellkasra helyezhetjük, a szemek, ajkak, szemöldök területét hagyjuk szabadon.

Hagyjuk 15 percig száradni, aztán langyos kamillás vízzel eltávolítható. A jótékony hatása érdekében heti 2 alkalommal ismételjük meg a pakolást.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.