Ez a mantra közvetlenül a Guru Ram Das által képviselt gyógyító és védő energiákat képviseli. A zene két részből áll.

Ez a mantra közvetlenül a Guru Ram Das által képviselt gyógyító és védő energiát képviseli. Két részből áll: az első rész, az első 4 szó – Guru Guru Wahe Guru – a saját energiáidat vetíti ki a végtelen Univerzumba, a második rész pedig végtelen energiát és bölcsességet hoz neked.

A „Gu” sötétséget, a „Ru” pedig a fényt jelenti, a Guru eljuttat bennünket a sötétségből a fénybe. Ez a zene a csakrák gyógyítására és aktiválására is hatékony eszköz, gyakran használják a Kundalini jóga meditációs gyakorlataiban. Ennek a mantrának minden része rezonál a 7 csakránkkal.

Guru – az első csakra (gyökércsakra), a gerinc alapjánál található.

Funkciója: irányítja fizikai energiáinkat, biztonságot és biztonságérzetet adva nekünk más emberekkel és önmagunkkal kapcsolatban.

Guru – a második csakra (szakrális csakra), körülbelül 2 hüvelykkel a köldök alatt található.

Funkciója: a szakrális csakra az élet élvezetével, az érzelmekkel és a szexualitással függ össze. Ha nyitva van, az érzéseid szabadon áramlanak, de anélkül, hogy túlságosan érzelgős lennél.

Wahe – a harmadik csakra (napfonat vagy köldökcsakra), a hasi részen, a köldök felett helyezkedik el.

Funkciója: A Manipurát a dinamizmus, az energia, az akarat és az eredmények központjának tekintik, és pránát, ami a hinduizmusban az életerőt, életenergiát jelenti, bocsát ki az egész emberi testbe.

Guru – a negyedik csakra (szívcsakra), mellkas közepén, szívtájékon található.

Funkciója: az anyagi és a szellemi világ közötti hidat képviseli, a karma tartományán kívüli döntések meghozatalának képességével társul.

Guru – az ötödik csakra (torokcsakra), a torok aljának közelében található.

Funkciója: testünk tisztító központjaként ismert, és a kreativitással és az önkifejezéssel társul.

Ram Das – a hatodik csakra (homlokcsakra vagy harmadik szem), a homlokon, a szemöldökök között található.

Funkciója: Az Adzsnát az intuíció és az értelem szemének tekintik. Amikor valamit úgymond a lelki szemünkkel, vagy álmunkban látunk, ezen keresztül látjuk.

Guru – a hetedik csakra (koronacsakra), a fej tetején található.

Funkciója: A Szahaszrara az illúziótól való elszakadást szimbolizálja. Lényeges eleme annak, hogy jobban tudatában legyünk annak az igazságnak, hogy minden egy, és az egy minden.

Amíg ezzel a mantrával meditálsz, légy tudatában a testednek és a lelkednek. Részévé válsz ennek a végtelen energiának, ennek a kozmikus bölcsességnek.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.