OtthonA WHO ajánlása: erre a hőmérsékletre állítsd a termosztátot, hogy pénzt spórolj...

A WHO ajánlása: erre a hőmérsékletre állítsd a termosztátot, hogy pénzt spórolj a hideg hónapok alatt!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Szakértők megállapították, hogy melyik az az ideális hőmérséklet, amelyet ha egész tél folyamán stabilan be tudunk állítani a termosztáton, akkor jelentős összegeket spórolhatunk meg a téli időszakban.

Annak ellenére, hogy a legtöbb ország kormánya mindent megtesz annak érdekében, hogy csökkenteni tudja a csillagos egekbe szökő energiaárakat, sokan fogják megszenvedni a telet, vannak, akik már most azon gondolkoznak, hogyan vészeljék át a mínusz fokokat és azért imádkoznak, hogy ne legyen túl hideg telünk.

Sajnos a dráguló energiaárakkal egyetemben szinte minden másnak is drasztikusan megnövekedett az ára, így lassacskán egyre több család kerül olyan szorult helyzetbe, hogy a nagybevásárlás alkalmával szükségleteiket kénytelenek csak a legalapvetőbb árukra lecsökkenteni.

A hideg hónapok során a legtöbb családban a termosztát feletti vita kerül a mindennapok középpontjába, ugyanis mindenkinek más és más szobahőmérsékleti fok az ideális és a komfortos.

Idén azonban a rezsiárak miatt még égetőbbé válik a kérdés, hogy mégis hány fokra állítsuk be az otthonunk hőmérsékletét?

Szakértők szerint semmiképpen se haladjuk meg a 21 Celsius fokot, mert az idén komoly anyagiakkal járhat.

A WHO szakvéleménye szerint azonban a legtöbb ember számára a 18 fokos szobahőmérséklet az az ideális közeg, amelyben még komfortosan el lehet lenni, külön kiemelték azt is, hogy ez az a hőfok, amely a legideálisabb az alváshoz is.

Ugyanakkor az idősebb generációra is gondolt a WHO, hiszen egy idősebb szervezetnek teljesen más a hőháztartása, így számukra a 20 fokot ajánlják a téli hónapokra.

A javaslatok alapján egyetlen háztartásban sem kellene 12 Celsius foknál hidegebb vagy 24 Celsius foknál melegebb legyen a tél folyamán, mivel ezek a szélsőségek komoly hatással vannak az egészségünkre: szívrohamot vagy akár agyvérzést is kiválthatnak.

A szakemberek külön kitértek arra, hogy nem jó ötlet ki és bekapcsolni az otthoni fűtésrendszereket, mert ezzel meghibásodhatnak, a javítási költségük pedig jóval meghaladhatja az így spórolt pénzt.

Ha tehetjük, tartsuk be a WHO ajánlásait, így a pénztárcánk is könnyebben át fogja vészelni a hideg hónapokat és az egészségünk is megmarad.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek