HolotropikumA virózis életciklusa – mi történik a szervezetünkben, amikor meghűlünk

A virózis életciklusa – mi történik a szervezetünkben, amikor meghűlünk

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az első 24-48 óra – Mi történik a testben? – A vírus bekerül a tüdőnkbe, vagy a levegőből vagy pedig a kezünkről. Megtapad a sejtek felszínén és elkezd osztódni.

Mit érzünk? – Semmit.

Mit tehetünk? – Nagyjából semmit. Valószínű, hogy nem is vagyunk tudatában, hogy megfertőződtünk.

A következő 5-7 nap – Mi történik a testben? – Az immunsejtek megérkeznek a fertőzés helyére és jelt adnak az egész szervezetnek, hogy nagyon gyorsan kell aktiválni a többi védekező sejtet, mert betolakodó van a szervezetben. Megtámadják a vírusokat, hogy ne terjedhessen a fertőzés.

Mit érzünk? – Általános tünetek: láz, fáradtság, tüsszögés, izomfájdalmak.

Mit tehetünk? – Csökkenthetjük a tünetek erősségét azzal, ha hidratáljuk a szervezetet, sok teát fogyasztunk, és ha magas a láz beveszünk egy lázcsillapítót. A vírus ellenes szereket csak azoknak ajánlják a szakemberek, akiknek az immunrendszere valamiért nem képes jól működni.

Még egy pár nap – Mi történik a testben? – A szervezet immunrendszerének köszönhetően búcsút mondhatunk a vírusnak. A gyulladásos folyamatok pedig kezdenek elmúlni.

Mit érzünk? – A tünetek nagyrészt eltűnnek, érezhetünk még enyhe fáradtságot és egy kis torokfájást, de az általános állapot sokkal kellemesebb.

Mit tehetünk? – Ez az a pont, amikor újra munkába állhatunk, mert már nagyon kicsi az esélye, hogy fertőzőek legyünk, nem vagyunk elesettek és a munkakedv is újra megjövőben van.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek