Nem titok, hogy a masszázs csökkentheti a fájdalmat, a stresszt és általánosan jól érezzük magunkat tőle. Azonban elsőre mindenkinek a kétkezi masszázs jut eszébe. Vannak annál kifinomultabb, extrémebb és érdekesebb masszázs technikák is.

Fotó: Alex - Flickr
Fotó: Alex – Flickr

Kaktusz masszázs

Szokatlannak hangzik ugyan, de a mexikói Four Seasons egyik alapvető szolgáltatása. Nem kell megijedni, a tüskéket előzőleg eltávolítják és a kettévágott kaktusz tápláló húsával masszírozzák meg az arra vágyókat.

Fotó: people.com.cn
Fotó: people.com.cn

Vak masszázs

Kelet-Ázsiában elterjedt masszázsforma, hiszen a vakok kifinomult tapintásával sokkal hatásosabb eredményt lehet elérni illetve élvezni.

Fotó: Joel Haas
Fotó: Joel Haas

Kés masszázs

A Taiwanban ismert masszázst az ősi Kínában használták, hogy általa felszabadítsák az energiákat és serkentsék a vérkeringést. (Ne próbáljátok ki otthon)

Fotó: Wikipédia
Fotó: Wikipédia

Csiga masszázs

Az egyre elterjedtebb technika során csigákat helyeznek az arcra, amik szabadon mozoghatnak, bekenve az arcot nyálukkal, ami gyógyítja a sérült bőrfelületet.

Fotó: Wikipédia
Fotó: Wikipédia

Kígyó masszázs

Egy izraeli Spa központban 6 különböző nem mérgező kígyó segítségével csökkenti az izommerevséget és fájdalmat.

Fotó: Jeremiah Roth
Fotó: Jeremiah Roth

Elefánt masszázs

Thaiföldön elefántok tapodják az emberek hátát finoman, kellemes masszázst biztosítva.

orosz-masszazs

Seprű masszázs

Az orosz hagyomány része egy melegített ágakból készült, eukaliptuszt is tartalmazó seprűvel történő hátveregetés, ami állítólag segíti az elhalt hámsejtek eltávolítását.

Gua Sha

Gua Sha

Egy hagyományos kínai technika, ami egy kanál vagy egyéb eszköz segítségével történik. A problémás zónákat húzogatják, a rossz energiák eltávolítása végett.

Tűz kezelés

Ugyancsak kínai módszer az alkoholba és gyógyitalba áztatott kendő meggyújtása pár pillanatra, a problémás területen.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.