KuriózumA világ legboldogabb országai

A világ legboldogabb országai

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Minden évben megjelenik egy világméretű, széleskörű felmérés eredménye, ami a világ országaiban lakó emberek boldogságát vizsgálja.

A tanulmány figyelemmel kíséri a szociális, társadalmi, anyagi, egészségi és szellemi jólétet, ahhoz, hogy pontos következtetéseket tudjon levonni. Többek közt azt is meg szokták vizsgálni, hogy az adott országok politikája mennyire ellentmondásos és ez mennyire hat az állampolgárok életére és életkedvére.

A kutatás eredményei alapján a legboldogabb országok mind északiak. Ezt furcsának találhatjuk, mert az északi emberek hidegsége az ellenkezőjét engedi feltételezni. A legboldogabb ország jelen pillanatban Svédország és lakói, mert ott találhatók meg a legmegfelelőbb körülmények a szociális, egészségi, társadalmi, anyagi és szellemi jólét biztosításához. Őket követi, a szintén északi, Kanada. Ugyancsak adott a legtöbb boldogsághoz szükséges feltétel.

A kutatók azt mondják, hogy egyre több ország halad felfele a boldogság létráján, mivel egyre több helyen sikerül a legtöbb feltételt biztosítani, ahhoz, hogy az ott élők boldogak lehessenek. Érdekes módon a gazdasági és anyagi hátrányok ellenére Latin-Amerika és Karibi térség lakói is nagyon magasan találhatók a boldogság mutató alapján. Viszont az átlag népesség egy átlagon aluli boldogság zónában található.

2013_09_HappiestCountries_0Forrás: Huffington Post

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek