KuriózumA világ egyik legritkább gorilláját sikerült filmre venni Kamerunban

A világ egyik legritkább gorilláját sikerült filmre venni Kamerunban

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Természetvédőknek sikerült rejtett kamerákkal filmre venniük a világ legveszélyeztetettebb gorilláját, a Cross folyó menti gorillát (Gorilla gorilla diehli) Kamerunban.

Az elsősorban az 1500 és 3500 méter magasságú hegyvidéki erdőkben és bambuszerdőkben élő állatot közvetlenül szinte soha nem tudják megfigyelni a szakemberek.

Természetvédelmi szempontból kritikusan veszélyeztetett, ami azt jelenti, hogy a vadonban nagyon nagy a kihalás kockázata. Jelenlegi becsült egyedszáma 250 példány, így a világ egyik legritkább főemlőse, amely a Nigéria délkeleti és Kamerun nyugati részén fekvő esőerdőkben él. A tudósok a 20. század elején, 1904-ben írták le először, a nyugati gorilla egyik alfajaként. Tehát ez a legkésőbb felfedezett gorilla.

Az amerikai székhelyű Wildlife Conservation Society szakemberei négy videókamera-csapdát helyeztek el a térségben lévő gorilla vadvédelmi parkban. Az egyik nyolc Cross folyó menti gorillát vett fel, amint az erdő ösvényein barangolnak – olvasható a The Daily Telegraph brit napilap honlapján, amely be is mutatja a felvételt.

Jelenleg ez a legjobb felvétel a Cross folyó menti gorilláról, egy általában félénk állatról, amely az emberi jelenlét legcsekélyebb jelére is elmenekül” – hangoztatta Christopher Jameson, a WCS illetékes.

Forrás: MTI

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek