HolotropikumA végbélrák 7 korai tünete, amelyről a legtöbb ember csak szégyellve mer...

A végbélrák 7 korai tünete, amelyről a legtöbb ember csak szégyellve mer beszélni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A rosszindulatú daganatos megbetegedések között vannak olyanok, amelyek szinte tünetmentesen zajlanak le és akkor kezd érződni valami probléma, rendellenesség, amikor már a gyógyulás esélye eléggé csekély.

Ha valamilyen probléma alakul ki a végbélben, akkor a legtöbb ember inkább eltitkolja, ami azért rossz, mert ez könnyen végzetes lehet.

Minden évben, csak az Egyesült Államokban 8 ezer személy esetében alakul ki végbélrák, legalábbis ennyi embert diagnosztizálnak és írnak be a statisztikai adatokba, amelyekből az is kiderül, hogy minden tizedik betegből egynél már csak akkor veszik észre, hogy baj van, ha már a rákos betegség más szerveket is megtámadott.

A végbélrák tünetei!

  • vérző végbélnyílás,
  • viszkető végbélnyílás,
  • a végbélnyílás kitágulása,
  • fájdalmak, felpuffadások,
  • a széklet megváltozása,
  • széklet visszatartási problémák,
  • kinövések, csomók a végbélben,
  • aranyeres panaszok,

Mindezen tünetek a betegség kezdeti szakaszát jelölik, ezért ha észreveszed magadon bármelyik, említett tünetet, akkor azonnal fordulj orvoshoz.

Ahogyan az egyéb rákos megbetegedések kapcsán, úgy a végbélrák esetében is az okok tisztázatlanok, nem egyértelműek, vagy nem lehet tudni, hogy mi válthatja ki a veszélyes kórt.

Azonban az már bizonyos, hogy közrejátszik a betegség kialakulásában a dohányzás, a gyenge immunrendszer, az egészségtelen táplálkozás, valamint a mozgáshiány.

Leginkább a 60 éven túliak veszélyeztetettek, de a 35 éven felüli férfiak esetében is nagyobb a kockázat, a velük egykorú nőkhöz viszonyítva, akiknél viszont 50 év felett lehetnek problémák.

Ha bármilyen rendellenességet, tünetet észlelsz magadon, nem szabad szégyenkezned, mert ha későn fordulsz orvoshoz, akkor akár súlyos árat fizethetsz.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek