HolotropikumA tudomány magyarázata: így képes a böjtölés felgyorsítani a sejtek regenerálódását!

A tudomány magyarázata: így képes a böjtölés felgyorsítani a sejtek regenerálódását!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az immunrendszer hibái a kor előrehaladtával sokkal gyakoribbá válnak, ami teret enged a betegségeknek. Most azt tárgyaljuk, hogy a hosszabb ideig tartó böjt miképpen képes javítani a vérképzést, növelni a sejtek ellenállását és javítani a szervezet regenerációs folyamatait.

A tudomány magyarázata: így képes a böjtölés felgyorsítani a sejtek regenerálódását!

A böjtölés, mely során lemondunk bizonyos ételek és italok fogyasztásáról, nagyban segíti a sejtek újratermelődését, amelyeket az öregedés, stressz és fáradtság pusztít.

Dióhéjban összefoglalva a hosszantartó böjtölés, mely akár 48-120 órán át is tarthat, aktiválja a sejtek ellenállóképességét a méreganyagokkal szemben.

A böjt viszont megkövetel egy kiváló egészséggel rendelkező szervezetet, mert ennek hiányában a böjtölő személy 2 napi koplalás után már legyengülhet.

A böjtölés hatásairól készült tanulmányok azt hangsúlyozzák, hogy az életünk hosszúságát leginkább a szervezet immunitása befolyásolja. Az immunrendszer diszfunkciója számos betegség katalizátora lehet, ami a kor előrehaladtával egyre sűrűbben jelentkezhet. Az immunitás kérdésében a genetika és a környezet is fontos befolyásoló tényező.

Az immunrendszer képes elpusztítani a szervezetet veszélyeztető baktériumokat, vírusokat, viszont ezen felül a daganatos elváltozásokkal is valamilyen mértékig felveszi a harcot. A kemoterápiával kezelt betegek egészséges sejtjei is károsodnak a terápia során, melyeket a böjtölés regeneráló hatása képes helyrehozni. Ugyanez a helyzet a hemopoetikus őssejtekkel is, melyek felelősek a vérképzési folyamatokért. Létrehozzák a nyiroksejteket, vörösvérsejteket, trombocitákat, dentrikus sejteket stb., más szóval, a szervezet olyan fontos komponenseit, melyek nélkül lehetetlen volna élni.

Miért válasszuk a böjtölést?

Amikor éhezünk, a szervezet megpróbál energiát spórolni ott, ahol csak tud, és ilyen esetekben legtöbbször a károsodott sejtektől vonja meg az energiát. A hosszabb ideig tartó böjt egyfajta sejt szinten történő frissülést jelent. Mindamellett, hogy ez idő alatt a szervezet zsírt és glükózt éget, hogy energiát nyerjen, a folyamat során kiszűri a régi fehérvérsejteket is, így frissítve fel az immunrendszert.

Olykor fel kell frissíteni a szervezetet, ezért néha nem árt tartani egy 1-2 napos böjtölést. Mielőtt nekifognánk, mindenképpen mérjük fel szervezetünk kapacitását, és csak annyit böjtöljünk, amennyit úgy érezzük a szervezetünk megbír.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek