KuriózumA tudomány bizonyítja, hogy a férfiak nem boldogulnak az érzelmek felismerésével

A tudomány bizonyítja, hogy a férfiak nem boldogulnak az érzelmek felismerésével

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Kedves hölgyek, csigavér. Fölösleges dühöngeni, ugyanis tudományos tények is bizonyítják, hogy az erősebbik nem képviselői számára nehézséget okoz a különféle érzelmek feldolgozása, valamint a reakció rájuk.

pasi-no-haragban

Az Edinburgh egyetem brit tudósai bebizonyították, hogy a nőkkel ellentétben a férfiak sokkal nehezebben kezelik különféle érzelmeiket, gyakran palástolva azokat nemtörődömséggel. A kutatás során egy csoport nőt és férfit vizsgáltak, az agyi aktivitásukat monitorizálva.

Az eredmények világosan kimutatták, hogy a kísérletben mutatott, különféle érzelmeket közvetítő fotók megtekintése folyamán a férfiak agyi aktivitása jelentősen megnőtt, ami arra enged következtetni, hogy kimutathatóan nehezebb számukra az érzelmi skála különböző benyomásait feldolgozni.

A tanulmány vezető professzora, Stephen Lawrie szerint ez a jelenség abban nyilvánul meg, hogy a férfiaknak több időre van szükségük, hogy egy adott érzelmi problémára megfelelő, helyénvaló megoldást találjanak. Képtelenek vaktában “De édi!”-t mondani a kiskutyákra és a csecsemőkre például.

Kísérleti eredményeik azt is igazolták, hogy az autizmusban szenvedő egyének agyi kapacitása jelentősen növekedett, amivel emelkedett vérnyomás párosult, és jótékony hatással volt rájuk.

“Felfedezéseink bizonyítják, hogy a férfiakban egy fejlődési stratégiát követhetünk nyomon, aminek köszönhetően képesen nem természetes empátiát színlelni. Erről ők nem tehetnek, egyszerűen kimutathatóan visszamaradottabbak érzelmileg a nőkkel szemben, és nem szándékosan bizonyulnak érzéketlennek. Talán a nőknek lenne a dolguk épp, hogy a férfi érzelmi intelligenciát helyre tegyék a folyamatos panaszkodás helyett”, zárta beszédét Lawrie.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek