HolotropikumAlternatív gyógyászatA tibeti szerzetesek ezzel mossák a fogukat, amelytől ragyogóan fehér lesz a...

A tibeti szerzetesek ezzel mossák a fogukat, amelytől ragyogóan fehér lesz a mosolyuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Azok, akik érdeklődnek a keleti kultúrák iránt, biztosan felfigyeltek arra, hogy a narancssárga színű öltözékben járó tibeti szerzeteseknek milyen egészséges és fehér fogaik vannak. Egy különleges, mégis természetes fogkrémet használnak, amelyet most mi is elkészíthetünk, mindössze két alapanyagra lesz szükségünk.

fogkefe

A tibeti sós fogkrémet a következő recept alapján kell megalkotni: kell egy fél pohár víz, és egy evőkanál durva só, amely lehet kóser, vagy tengeri só is.

A fél pohár vizet forraljuk fel, majd ha ez megtörtént, vegyük le a tűzről és hagyjuk kissé kihűlni. Ezután tegyük bele az egy kanál sót, és jó gyorsan egy percig kevergessük. A fehéres habot vegyük le a tetejéről, majd ezután egy fogkefét mártsunk bele a sós vízbe, és próbáljuk elérni azt, hogy minél több sókristály megtapadjon a kefén.

Ezután mossuk meg alaposan a fogunkat. Ahhoz, hogy fehérebb fogaink legyenek, minden reggel, este és étkezések után meg kell mosnunk, de gyümölcsevés után nem szabad végigsikálni a rágószerkezeteket. Öblítésre is a sós vizet kell használni, idővel pedig a fogak egyre világosabb árnyalatúak lesznek, és a fogíny is megerősödik.

A sós víz végez a fertőzést, szuvasodást okozó baktériumokkal, de még a fogzománcot is erősíti.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek